Când scăpăm de coșmarul de pe centura Capitalei. Autostrada Constanța – București va fi legată de Autostrada București – Pitești

Lucrările în zona de sud a Autostrăzii 0. Foto: CNAIR

Centura Bucureștiului este un coșmar pentru șoferi. Constănțenii are vor să ajungă dincolo de capitală pierd mult timp în zonă, dar asta s-ar putea schimba destul de curând.

Se lucrează în aceste luni la Autostrada 0, care leagă Autostrada Constanța – București de Autostrada București – Pitești.

A0 este împărțită în două zone, nord și sud. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat azi șantierul de sud, care este împărțit în trei loturi.

„Toate loturile de pe A7 sunt în lucru. Se merge cu o viteză foarte bună. Am fost pe A0 sud, acolo sunt 3 loturi, două dintre ele sunt în execuţie, al treilea, o companie din Grecia. Pe cele două lucrurile merg bine, unul din loturi va trebui finalizat vara aceasta, cealaltă anul acesta. Sunt spre 34 de kilometri. Acest A0 Sud care e autostradă ar trebui să facă legătura între A1 şi A2. Cel de al treilea va fi finalizat în aprilie 2024. Sunt mulţumit de ritmul de execuţie pe cele două loturi pe care le-am văzut azi. Au toate şansele să se înscrie în termen. În schimb am tras şi un semnal de alarmă pe ceea ce înseamnă lotul 1 care este la 30% şi care în luna mai trebuie să fie la 50%, e vorba de compania din Grecia. A0 nord sunt patru loturi, de două dintre ele sunt foarte mulţumit, de cum merg lucrurile unde e o companie românească. Pe al treilea lot s-a semnat contractul cu o companie din China. Au fost patru decizii ale instanţei care ne obligă să semnăm cu această companie. Ultimul lot este asemănător cu istoria de la Aeroportul Otopeni pe care o vedem pe stenograme. Vă dau un exemplu, compania a decis de câteva ori că o altă companie a câştigat. S-a mers la CNSC s-a mers în instanţă, într-un final, ultima decizie a unei instanţe a fost: nu e câştigător asta pe care l-aţi dat voi la CNAIR, e cealaltă. Procedural îi chemi să vină cu actele să semnezi contractul, au termen două săptămâni. Nu au venit. Automat, conform legii, treci la următorul. Ce credeţi că s-a întâmplat? Compania care nu a venit cu documentele a contestat. Mi se pare o formă de sabotare. Mi se pare de noaptea minţii”, a declarat Grindeanu. 

Acesta a spus că speră ca lotul 3 să fie gata în aprilie 2024. Aceasta este data optimistă la care am putea circa din Constanța în Pitești numai pe autostradă.

,,Am verificat astăzi alături de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, lucrările de construcție a loturilor 1 și 2 din A0 Sud. Lucrările pe lotul 1, Glina – Vidra (16,93 km), au ajuns la un stadiu de 61,8%. Cele de pe lotul 2, Vidra – Bragadiru (16,30 km), sunt puțin mai avansate fiind la stadiul fizic de 72,12%. Ambele loturi au ca termen contractual de finalizare acest an.”, a declarat și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Date tehnice

Lotul 1: Glina – Vidra (16,93 km)

Antreprenor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS

Valoare contract: 830,68 milioane lei fără TVA

Stadiu fizic: 61,8%

Sursă de finanțare: POIM

Ordin începere lucrări: 01.03.2021

Dată finalizare: 27.10.2023

Lotul 2: Vidra – Bragadiru (16,30 km)

Antreprenor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS

Valoare contract: 750,85 milioane lei fără TVA

Stadiu fizic: 72,12%

Sursă de finanțare: POIM

Ordin începere lucrări: 18.08.2020

Dată finalizare: 24.06.2023


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Când scăpăm de coșmarul de pe centura Capitalei. Autostrada Constanța – București va fi legată de Autostrada București – Pitești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Finalizarea proiectului „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD pentru SC ELDA MEC SRL”

joi apr. 6 , 2023
Puteți urmări Constanța % și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a […]

V-ar putea interesa și: