Când se vor asfalta, totuși, ulițele Constanței?

compozitorilor, strada caudella
Aceasta este str. Eduard Caudella, pe care Primăria Constanța promite de câțiva ani că o asfaltează

După ce am scris despre planurile Primăriei Constanța de a asfalta 21 dintre străzile din oraș, multă lume s-a arătat sceptică. Pe bună dreptate. Astel de promisiuni există de mai mulți ani de zile, dar promisiunile, din păcate, nu țin loc de… asfalt. Oamenii au fost mințiți și acum nu mai au încredere în ce li se spune, mai ales că în administrația locală, cu excepția lui Radu Mazăre, nu s-au schimbat prea multe.

Pentru a afla cum stau lucrurile, l-am întrebat pe primarul interimar Decebal Făgădău când vor începe lucrările.

”Trebuie să aprobăm studiul de fezabilitate. După studiul de fezabilitate știm ce tip de procedură avem, adică: încredințare directă, cerere de ofertă sau licitație. După ce parcurgem aceste etape de adjudecare pot să am răspunsul. Acum nu am de unde să știu răspunsul. Mi-aș dori ca, evident, până în alegeri, ca să aveți dumneavoastră cu ce să mă criticați, să realizez cât mai mult din aceste străzi”, mi-a spus primarul.

Acesta a mai spus că dorește să extindă programul, din toamnă, dacă vor fi bani.

”În plus, așa cum am anticipat, bugetul municipal va suferi cel puțin o rectificare pozitivă. Îmi doresc, dacă suntem eficienți cu programul de asfaltare până la debutul sezonului estival, în toamnă să continuăm, pentru că nu rezolvăm integral problemele din Baba Novac, Compozitori, Palazu, Veterani, ci doar 21 de străzi. Mi-aș dori ca în toamnă să putem să continuăm contractul”, a completat primarul.

Acest program se referă numai la străzi. Trotuarele sunt incluse în alt program.

Din experiența mea, procedurile de acest tip sunt complicate. Rămâne de văzut dacă se vor termina până în această vară.

Cert este că, atunci când a dorit să asfalteze jumătate din strada Rapsodiei din cartierul Compozitorilor, până puțin după vila care aparține fostului consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Preda, s-a reușit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Vrei să lucrezi în Poliție? Sunt libere 10.000 de posturi

Wed Feb 24 , 2016
Persoanele pregătite profesional, care au experiența necesară exercitării profesiei de polițist, vor putea fi reîncadrate în structurile Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unor măsuri luate astăzi de Guvern în scopul reducerii deficitului de personal estimat la 10.000 de posturi vacante. Guvernul a modificat și completat, printr-o Ordonanță de urgență adoptată astăzi, […]

V-ar putea interesa și: