Când va fi înmormântat profesorul Unc

profesor unc

Octavian Dumitru Unc, profesor, doctor și poet, va fi înmormântat duminică, 25 octombrie. Slujba religioasă va avea lor de la ora 12.30, în fața Catedralei Sf Apostoli Petru și Pavel din Constanța (pentru a se respecta normele de prevenire a răspândirii coronavirusului).

Profesorul Unc a murit sâmbătă dimineață, în Spitalul Județean Constanța.

Pe pagina sa de Facebook, familia a postat un mesaj emoționat. Îl puteți citi mai jos:

„Dumnezeu să-l Odihnească!

“… in niciunde… departe… prea departe” – spunea profesorul Octavian Dumitru Unc in “Ruga pentru incă o dată”, una dintre emoționantele scrieri ale sale, in care ii impartașea Bunului Dumnezeu dorința de a-și revedea mama…

Lasă in urmă o viață care avea etape incă neparcurse, o familie apasată de greutatea unei pierderi imense, doi copii excepționali, fetele erau viața lui, viața și conștiința, colegi care rememorează toți anii de cand se cunosc si prieteni care, dezechilibrați de șocul aflării veștii, nu iși pot găsi cuvintele.

S-a așternut o liniște rece.

S-au incheiat capitole. S-a pus punct.

A fost un izvor nesecat de resurse. Cu moralitate, din convingere, cu daruință și din pasiune, a luptat impotriva curenților. Niciunul nu l-a doborat. A fost omul dreptații si a avut curajul sa vorbească.

Nu a atins cu vorba mincinoasă sau cu gandul necurat pe absolut nimeni.

Atunci cand a pierdut, a stiut ca are castigata credința in Dumnezeu.

Nicicând si nicicum nu și-a pierdut speranța.

In fața versurilor, impacheta cuvintele la fel de bine cum isi exercita meseria, in fața pacientului. Scria mult, foarte mult, in special noaptea. Un manuscris iși astepta momentul spre a fi publicat…

Umorul ii era un partener fidel, care-l insoțea pretutindeni. Avea o carisma care cucerea de la inceput, care atragea atentia, un timbru vocal care alterna, din sobru in prietenos, si un bagaj supradimensionat de cunostințe din toate domeniile.

Dumnezeu să-l Odihnească!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.