Când va fi reparată strada Baba Novac din Constanța

Strada Baba Novac din Constanța, 9 decembrie 2023. Foto: Constanța 100%

De ceva vreme, pe strada Baba Novac se lucrează, iar acest lucru produce disconfort atât șoferilor, cât și pietonilor. Pe o bandă de mers și pe un trotuar se circulă greu, iar din această cauză se formează și aglomerație.

Am profitat de o conferință de presă organizată ieri de RAJA, care execută lucrările, pentru a întreba dacă proiectul este în grafic.

„Lucrările de pe strada Baba Novac cu siguranță nu sunt în termen. Ce vom putea face ca să diminuăm impactul este ca în perioada imediat următoare, cum prindem o zi, două, să se zvânte, vom turna un strat de uzură, pe porțiunea afectată.”, a declarat Stelian Budeș, director Dezvoltare și Finanțări Externe.

„Acolo am instalat două fire de aducțiune de apă. La unul din testele de presiune, una din conducte nu a trecut testul. Este nevoie de intervenție. Trebuie desfăcute primele trei tronsoane, numai că, având în vedere că vin sărbătorilor, că este iarnă, preferăm să sigilăm cu un strat de uzură și să intervenim probabil după 15 ianuarie, să remedie și apoi evident să asfaltăm corespunzător. Acum vom veni cu un strat de uzură pentru a nu mai resimți acel disconfort, pentru că, indiferent de câtă piatră ai pune și ai încerca să compactezi, la fiecare ploaie apar acele denivelări.”, a adăugat acesta.

Iată cum se circula pe 9 decembrie pe stradă.

Stelian Budeș a mai spus că lucrările vor continua. Următorul segment este până la intersecția cu strada Bogdan Vasile, în zona Kamsas, dar lucrările vor începe după ce se va închide tronsonul la care se lucrează acum.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Când va fi reparată strada Baba Novac din Constanța

 1. sunt in fond niste moroieli. Va plac strazile „deja” reparate?
  Bani aruncati, pe model Peninsula Ovidiu.
  De ce credeti ca nu va lasa cu masinile pe trotuare?
  In curand nu vor avea voie nici bebelusii cu tricicletele!

 2. cu ocazia asta poate schimbati si numele strazii caci bn a fost cel care le-a spus turcilor cum sa patrunda in cetatea caransebesului pe care o asediau si care era in stapinirea ungurilor ardeleni deci un tradator al crestinatatii

  1. Am cautat si eu cate ceva despre Baba Novac dar nu am gasit ceva similar, in schimb, iata: https://historia.ro/sectiune/portret/baba-novac-o-figura-legendara-in-ostile-lui-mihai-576908.html
   Ars pe rug si tras in teapa de maghiari pentru tradare (Wikipedia). ” La câteva zile după lupta de la Guruslău (3 august 1601), Mihai Viteazul se întoarce biruitor spre orașul Cluj. Aflând locul unde a fost tras în țeapă Novac, Mihai Viteazul pune un steag în amintirea bravului ostaș și haiduc. În jurul moșiei dăruite lui Baba Novac de către Mihai Viteazul s-a dezvoltat cartierul craiovean Brazda lui Novac”. Wikipedia)

 3. Ai distrus complet saracia aceasta de oras.
  Mergeti prim tara si o sa vedeti ca am ramas la coada😪

 4. Daca nu se poate largi BN, cel putin in zona caselor (de la Kamsas pana la Dezrobirii), macar sa se acelereze dezvoltarea accesului 4 benzi intre A.Vlaicu si Soveja ( prelungirea Delavrancea).
  Este, poate, mai importanta decat pasajul Tomis/A,Vlaicu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu într-un apartament din Agigea, 23 de persoane s-au autoevacuat

sâm dec. 9 , 2023
Pompierii din Constanța intervin sâmbătă la un incendiu care a izbucnit într-un apartament din Agigea, zona Sanatoriu. Intervine trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă și o autoscară. Pompierii au stins incendiul în scurt timp. 20 de adulți și 3 copii s-au autoevacuat. Doi bărbați au fost […]

V-ar putea interesa și: