Când va începe reabilitarea Cazinoului

cazinoul din constanța
Cazinoul a fost predat Ministerului Dezvoltării în 2014, iar lucrările trebuia să înceapă în cel mult doi ani

Primăria Constanța vrea să aloce 14 milioane lei pentru reabilitarea Cazinoului, dar și să prelungească obligativitatea ca lucrările de consolidare să înceapă în următorii doi ani.

Consilierii locali sunt convocați vineri, 15 februarie, într-o ședință deîndată, în care vor vota dacă sunt de acord sau nu cu modificarea unei hotărâri de consiliu din anul 2014, prin care Cazinoul era predat Companiei Naționale de Investiții (CNI) din Ministerul Dezvoltării pentru ca aceasta să execute lucrările de reabilitare și consolidare. Prin acea hotărâre, Consiliul Local era de acord să asigure finanțarea pentru lucrări de sistematizare pe verticală a amplasamentului, pentru racorduri la utilități (electrică, canal, apă, gaz sau alt tip de combustibil, etc.), dar și pentru întreținerea și exploatarea Cazinoului.

Acum, la acea hotărâre se adaugă un punct, și anume:

„Se aprobă cheltuielile pentru lucrările și serviciile finanțate de Municipiul Constanța, pentru obiectivul „Consolidare și restaurare Cazino”, în valoare de 14.574959,24 lei, fără TVA”.

Cu alte cuvinte, primăria vrea să aloce suma de mai sus pentru lucrările menționate în hotărârea de acum 5 ani.

Consilierii vor mai vota un lucru important: abrogarea articolului 8 din hotărârea din 2014, care prevedea că, dacă lucrările nu încep în termen de 24 de luni de la preluarea prin protocol de predare primire a Cazinoului de către CNI, imobilul va reveni municipiului Constanța. Asta înseamnă că reprezentanții primăriei nu mai sunt deloc siguri că lucrările vor începe în următorii doi ani. De înțeles, dacă ținem cont că vorbim despre un protocol încheiat în anul 2014, fără ca în tot acest amar de timp să se întâmple ceva. Nimic.

În noiembrie 2014, Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, promitea reabilitarea în decurs de doi ani.

„Cazinoul trebuie neapărat reabilitat, altfel, în scurt timp, va ajunge o ruină. În luna decembrie începem procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Lucrările de reabilitare şi reconsolidare a Cazinoului încep în primăvara anului viitor şi vor fi finalizate peste doi ani”, declara Liviu Dragnea.

În februarie 2018, Primăria Constanța ne întreba ce destinație vrem să aibă cazinoului: muzeu, teatru, bar sau altceva? Detalii AICI.

Cazinoul din Constanța este o ruină de peste un deceniu.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O ambulanță privată a lovit o Dacie

Fri Feb 15 , 2019
Astăzi, în jurul orei 07:00, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, a condus un autoturism, o ambulanță privată, pe raza localității Ovidiu. Când a ajuns la intersecția tip sens giratoriu cu DN2A km 201, a pătruns în sensul giratoriu, unde a intrat in coliziune cu autoturismul marca Dacia, […]