Când va ploua pe litoral (prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni)

Vremea prognozată în următoarele două săptămâni va fi în general călduroasă, cu maxime termice de 30 de grade Celsius şi peste în anumite regiuni, dar perioadele în care aversele îşi vor face simţită prezenţa nu vor lipsi atât după data de 22 iulie, cât şi spre finele acestei luni, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 20 iulie – 2 august, publicate luni.

În Dobrogea, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 27 şi 29 de grade, iar cea a minimelor între 17 şi 19 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză nu vor fi modificări semnificative, astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 28 şi 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19 – 20 de grade. Condiţii pentru averse vor fi la începutul intervalului şi, posibil, după data de 30 de iulie.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 16 şi 19 grade, iar minimele între 8 şi 10 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 10 şi 12 grade. Vor fi posibile averse în fiecare zi ale celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantităţi local mai însemnate în intervalele 23 – 24 iulie şi 27 – 29 iulie.

Conform meteorologilor, în Banat, vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade Celsius, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 30 de grade, în medie, pe 26 iulie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 şi 29 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. Media minimelor termice va creşte de la 14 la 16 grade în primele trei nopţi, apoi, după o uşoară scădere, aceasta va urca până la 17 grade în dimineaţa de 26 iulie. În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila uşor în jurul a 16 – 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 şi 29 iulie.

În Crişana, vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade Celsius, după care maximele termice vor creşte uşor, spre 28 de grade, în medie, pe 25 iulie şi 26 iulie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 şi 28 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. Media minimelor termice va creşte de la 14 la 16 grade în primele trei nopţi, apoi, după o uşoară scădere, va urca spre 17 grade în dimineaţa de 26 iulie. În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila uşor în jurul a 15 – 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 şi 30 iulie.

În Transilvania, vremea va deveni treptat apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 26 de grade, iar minimele nocturne de 13 – 14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni media temperaturilor maxime va fi de 26 – 28 de grade, iar cea a minimelor termice de 14 – 15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zilnic, va fi mai ridicată în intervalele 22 – 24 iulie şi 26 – 29 iulie.

În Maramureş, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, în aşa fel încât în prima săptămână, în medie, maximele termice se vor situa în jurul a 26 de grade, iar media minimelor nocturne va fi de 12 – 14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni media temperaturilor maxime va fi de 26 – 27 de grade, iar cea a minimelor termice de 14 – 15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zilnic, va fi mai ridicată în intervalele 22 – 23 iulie şi 25 – 29 iulie.

În Moldova, până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va creşte la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 şi 31 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 16 grade în primele trei nopţi, scăzând uşor spre 14 grade pe 24 iulie, urmând ca, până pe 2 august, să se menţină în apropierea valorii de 16 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20 – 21 iulie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Muntenia, vremea va fi în general călduroasă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 şi 22 iulie. În 23 şi 24 iulie această medie va fi de 29 – 30 de grade, apoi aceasta va creşte spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menţine cu mici variaţii până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade, cu excepţia debutului primei săptămâni, când va fi cu 1 – 2 grade mai scăzută. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi pe 20 iulie, în intervalul 23 – 25 iulie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Oltenia, vremea va fi caldă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade, pe 21 şi 22 iulie. Ulterior, pe 23 şi 24 iulie această medie va fi de 28 – 29 de grade şi va creşte spre 30 – 31 de grade pe 25 iulie, medie ce se va menţine cu mici variaţii până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade, cu excepţia primelor două nopţi, când va fi cu două grade Celsius mai scăzută. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 29 iulie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi distribuit la jumătatea anului 2021

lun iul. 20 , 2020
Cercetările pentru descifrarea genomului coronavirusului au început în ianuarie, iar în şapte luni s-au făcut mari progrese, însă mai este de lucru până la obţinerea unui vaccin, arată coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-un interviu publicat luni de dpa. Ea a precizat că în prezent […]
vaccin covid 19

V-ar putea interesa și: