Când vine vorba de mașini second hand, românii preferă nemțoaicele

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și Italia sunt cei mai mari exportatori de mașini rulate din Europa, alimentând restul continentului cu vehicule second-hand. Cu toate acestea, mașinile din aceste țări nu sunt lipsite de defecte.

Cele mai recente cercetări ale carVertical, o companie de date auto, au dezvăluit că multe vehicule importate în România au kilometrajul dat înapoi și au fost avariate în trecut.

Multe mașini importate din Germania au un istoric dubios

carVertical a analizat rapoartele care prezintă istoricul vehiculelor achiziționate de utilizatorii platformei în 2023 și le-a numărat pe cele care au înregistrări istorice din alte țări. Dintre toate mașinile importate anul trecut în România și verificate pe carVertical, 44,2% au fost importate din Germania, 16,1% – Franța, 11,7% – Italia, 11% – Belgia și 6,4% – Olanda.

În timp ce aproape jumătate dintre vehiculele la mâna a doua de import au sosit în România din Germania, 3,4% dintre ele aveau kilometrajul dat înapoi și 22,8% au fost avariate în trecut. Situația nu este mai bună cu mașinile franceze: 3,3% dintre ele aveau kilometrajul falsificat și 41,2% au fost avariate. 4,8% dintre mașinile din Italia au avut odometrul modificat și 13,1% au suferit daune minore sau majore.

„Germania este cel mai mare exportator de mașini second-hand din Europa. Deoarece țara are o infrastructură bună de autostrăzi, exportă multe mașini premium și diesel care au kilometraj ridicat. Oamenii cred, de asemenea, că germanii acordă mai multă atenție întreținerii mașinilor. Cu toate acestea, atunci când vehiculele rulate trec în mâinile proprietarilor din alte țări, unele informații precum istoricul de service sau chiar kilometrajul pot fi editate, ceea ce sporește riscul”, spune Matas Buzelis, expert auto și șeful Departamentului de Comunicare carVertical.

Uneori cumpărătorii pot să nu știe că iau o mașină importată

Cumpărătorii pot să-și ia o mașină de import alegându-și modelul preferat de pe un site de anunțuri auto din străinătate și ulterior cumpărând-o direct sau prin intermediul unei companii specializate în servicii de import. Astfel, compania se ocupă de întocmirea tuturor documentelor și livrează mașina la ușa cumpărătorului.

O altă modalitate este cumpărarea unei mașini în România care nu a fost încă înmatriculată pe piața internă. În acest caz, cumpărătorul trebuie să înregistreze el însuși vehiculul și să-l treacă de inspecția tehnică.

„Există și a treia și cea mai riscantă opțiune. Un cumpărător poate rata complet faptul că mașina a fost importată în România pentru că aceasta este deja înmatriculată și vândută ca vehicul fără istoric peste hotare. Uneori, vânzătorii nu informează cumpărătorii despre trecutul vehiculului”, explică Buzelis.

În timp ce selecția largă de mașini importate îi poate tenta pe cumpărătorii de mașini second-hand să ia o decizie spontană, este important să inspectați istoricul unui vehicul rulat înainte de a-l cumpăra pentru a evita surprizele neplăcute care pot apărea câteva luni mai târziu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier în Techirghiol. Cel puțin 15 copii implicați COMPLETARE

mie mart. 27 , 2024
Un accident rutier grav s-a produs în Techirghiol în această după-amiază, între un autoturism si un microbuz. ISU Constanța a anunțat că a fost activat planul roșu de intervenție începând cu ora 12.04. „15 copii sunt in evaluare medicală la fața locului”, au transmis reprezentanții ISU. „O singură victimă a fost transportată la […]

V-ar putea interesa și: