Când vor reîncepe lucrările de asfaltare a străzilor de noroi din Constanța

reluare asfaltări constanța
Stradă din Constanța în anul 2019. Programul de asfaltări în tot orașul trebuia finalizat până în 2018, conform promisiunilor din campanie ale primarului Decebal Făgădău

Primăria Constanța nu a abandonat proiectul de asfaltare a străzilor de noroi din municipiul Constanța, care trebuia finalizat în 2018.

Primarul Decebal Făgădău a precizat, pentru Constanța 100%, că asfaltările în zonele unde nu există deloc asfalt vor fi reluate după ce se termină sezonul estival.

„În primul rând, avem nevoie de aprobarea bugetului, pentru investiții. Pentru lucrările de reparații nu, putem funcționa cu cota de 1/12, nu este niciun fel de problemă. Pentru lista obiectivelor de investiții, este nevoie de aprobarea bugetului și a listei de obiective de investiții. Eu, în mod evident, am o planificare, dar cu cât se întârzie mai mult aprobarea bugetului, cu atât întârzie acest program. Tocmai de aceea, vom accelera programul de reparații, și în special pe arterele circulate ale Constanței, astfel încât să sperăm că pe durata sezonului estival, cu bugetul și cu lista obiectivelor de investiții odată aprobată, să putem merge în zonele unde avem nevoie de străzi, și după ce se încheie sezonul estival, să revenim la lucrările de anvergură pe care ni le-am propus.”

Decebal Făgădău

Primarul Constanței a promis, în campania electorală, că toate străzile din municipiu vor fi asfaltate până în anul 2018. Evident, nu s-a ținut de promisiune. Întrebat, într-un interviu, de ce nu s-a întâmplat acest lucru, a avut un răspuns halucinant: „Aia era în campanie.” Decebal Făgădău a spus că atunci era „mult mai optimist și încrezător că poate să biruie birocrația”. A mai încercat o explicație: „DNA la Confort Urban lasă urme? Lasă”. Se referă la faptul că DNA l-a trimis în judecată pe fostul direct al DNA, Viorel Farcaș. Acesta a și fost condamnat, după ce și-a recunoscut vina. Până să fie condamnat, Decebal Făgădău a vorbit în termeni laudativi despre Farcaș. Acesta a recunoscut în fața instanței, după ce a fost trimis în judecată de către DNA, că a luat șpagă un Porsche de lux, pe care l-a înmatriculat apoi pe numele soției.

Confort Urban este o societate în subordinea Primăriei Constanța. Este a noastră, a constănțenilor, cum îi place primarului să spună. Când ei îi merge bine, și nouă ne merge bine. Din păcate, Confort Urban a înregistrat pierderi colosale de la înființare până acum: 141.146.974 lei. Pe cale de consecință, când compania are pierderi, constănțenii pierd. Șpaga o iau numai directorii însă, așa cum a demonstrat DNA. Sau probabil numai directorii. În niciun caz constănțenii obișnuiți.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.