Carantina lovește în economie. Un restaurant cu peste 50 de angajați și profit se închide pe perioadă nedeterminată

Carantina impusă în Constanța are efecte grave în economie. Unul dintre restaurantele celebre din Constanța, Marco Polo, a anunțat că se închide pe o perioadă nedeterminată. Nu mai oferă nici servicii de delivery, dar speră să revină din 2021.

„Incepand cu data de 22 noiembrie 2020, restaurantul Marco Polo va fi inchis pe o perioada nedeterminata. Astfel vor fi suspendate si serviciile de delivery si take away pe care le ofeream. Ne vedem in 2021!”, a anunțat conducerea.

Restaurantul are 55 de angajați, potrivit Confidas.ro. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 5.641.154 lei și un profit de 794.505 lei.

Consecințele economice ale intrării în carantină au fost recunoscute și de președintele României. Întrebat, azi, dacă va intra și Bucureștiul în carantină, președintele României a spus:

„Vedeți, carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât să se poate considera că infecția nu se mai răspândește galopant. Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot într-un timp relativ scurt, de regulă două, trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naționale și, în acest fel, putem să ținem epidemia sub control, acționând local și regional pentru aceasta.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.