Card și apartament de protocol. Zagon de la Drumuri Județene spune că acuzațiile sunt „nefondate și neadevărate”

Răzvan Gabriel Zagon, director general al Drumuri Județene Constanța SA, a fost acuzat că folosește un card de protocol și un apartament de protocol din banii societății.

Acuzațiile au fost aduse de consilierul județean PSD Nicoleta Bercaru.

Zagon a răspuns, printr-un comunicat de presă, spunând că sunt „nefondate și neadevărate”. A recunoscut că au fost emise hotărâri ale consiliului de administrație pentru card și apartament, dar că nu s-au pus în aplicare.

Iată ce spune:

„Mă văd nevoit să vă informez că recentele afirmații vehiculate în spațiul public de doamna consilier județean Nicoleta Bercaru cu privire la „Cardul de protocol” și „Apartamentul de protocol” sunt complet neadevărate, nefondate și lipsite de temei. Aceste declarații sunt în totalitate false și neîntemeiate, având ca scop denigrarea și discreditarea Societății „Drumuri Județene Constanța” S.A..

Vă fac cunoscut faptul că decizia de a emite un „Card de protocol” cu o valoare lunară de 10.000 de lei a fost luată în ședința Consiliului de Administrație (CA) din data de 08.02.2023,  DECIZIE CARE NU A FOST NICIODATĂ DUSĂ LA ÎNDEPLINIRE.

NU DOAR CĂ NU A FOST IMPLEMENTAT, DAR NICIO BANCĂ NU A EMIS ACEST CARD VREODATĂ.

Decizia CA a fost luată în contextul asigurării unor resurse financiare de urgență pentru evenimente neprevăzute, cum ar fi reparații la utilaje folosite în timpul deszăpezirii sau alte situații de urgență care ar putea bloca activitatea instituției. Această inițiativă a fost concepută pentru a asigura funcționarea continuă a serviciilor noastre în fața unor evenimente imprevizibile și dificile, nu pentru organizarea de mese de protocol, așa cum insinuează  tendențios doamna consilier Bercaru.

Este regretabil că doamna consilier, deși a fost informată asupra acestor aspecte în ședința Consiliului Județean Constanța din 8 februarie 2024, a ales să interpreteze greșit și să denatureze intențiile noastre, ignorând complet explicațiile oferite și necesitatea practică a acestei măsuri. Acest lucru ridică întrebări cu privire la motivația reală a afirmațiilor sale și la angajamentul său față de buna funcționare a instituțiilor publice.

De asemenea, îmi exprim dezaprobarea și față de insinuările doamnei consilier cu privire la „Apartamentul de protocol”. Deși Consiliul de Administrație a adoptat o hotărâre în acest sens, ACEASTA NU A FOST NICIODATĂ PUSĂ ÎN APLICARE.

Subliniez că aceste decizii ale CA nu au fost puse în aplicare deoarece nu sunt imperative.

În concluzie, solicit doamnei consilier să înceteze imediat să răspândească acuzații nefondate și defăimătoare la adresa instituției noastre și să se concentreze pe activitățile sale de servire a comunității într-un mod responsabil și etic.   

Doamna consilier județean Bercaru și toți ceilalți aleși județeni sunt invitați cordial la sediul societății pentru a primi clarificări cu privire la orice problemă. Demonstrăm o deschidere totală în ceea ce privește activitatea DJCT, dar avem toleranță „zero” față de încercările de subminare și destabilizare a activității noastre.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce studii și ce avere are noul director general al Portului Constanța, Mihai Teodorescu

vin feb. 9 , 2024
Într-o mișcare anunțată, pe surse, de câteva zile, conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a fost înlocuită astăzi, 9 februarie. Directorul general Florin Vizan și-a dat demisia. În locul său a fost numit Mihai Teodorescu, cel care era director executiv din 3 octombrie 2022. Potrivit CV-ului postat pe site-ul […]

V-ar putea interesa și: