Care este greutatea ideală în funcție de înălțime

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit explicații în ceea ce privește greutatea ideală a unei persoane.

Potrivit instituției, indicele de masă corporală ideal este cel cuprins între valorile 18,5 și 24,9, iar acesta se calculează prin împărțirea greutății tale corporale (kg) la pătratul înălțimii tale (în metri).

Pentru a simplifica lucrurile, aveți mai jos un tabel pentru femei și unul pentru bărbați.

Sursă tabel: cancan.ro

Țineți cont însă că greutatea ideală obținută prin aceste metode de calcul este pur orientativă. Numai un medic îți poate oferi un răspuns personalizat și avizat, iar o eventuală cură de slăbire trebuie să fie adecvată nevoilor tale nutriționale și scopului dorit.

Obezitatea este principala cauză a numeroase maladii cu care se confruntă omenirea: boli de inimă, diabet de tip 2, hipertensiune arterială şi osteoartrită.

Recomandări:

Cancerul pulmonar ar putea fi depistat din vreme dacă oamenii ar cunoaște simptomele și nu le-ar fi teamă de diagnostic

Orașul în care bolnavii se externează pentru că în spital este prea frig


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Autobuzele din Constanța își modifică programul cu ocazia Zilei Naționale

Dum nov. 27 , 2022
CT BUS anunță publicul călător că pe data de 28.11.2022, în intervalul orar 09:00 -12:00, autobuzele liniilor care deservesc rutele ce tranzitează intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis și str. Termele Romane cu str. Traian (42, 44, 48, 51, 101, 51B, 5-40, 2-43, 43C și 43M) vor înregistra întârzieri ca […]

V-ar putea interesa și: