Care vor fi cele 3 zone de parcare din municipiul Constanța. Cât va costa vinieta

Noul regulament de parcare elaborat de Primăria Constanța prevede că orașul va fi împărțit în trei zone. În zona 1 se va putea parcare maximul 3 ore și numai dacă plătim prin SMS sau la parcometre.

În zona 2 se va parca dacă plătim o vinietă, care va costa, cel mai probabil, 360 de lei pe an sau 4 lei plus TVA pe oră, 25 de lei pe zi, 150 de lei pe săptămână, 250 de lei pe lună, pentru cine nu vrea să plătească pentru tot anul.

Zona 3 este cea a parcărilor rezidențiale.

Iată cum se împart exact zonele 1 și 2, potrivit regulamentului. Precizăm că acesta a ajuns în comisiile de specialitate ale Consiliului Municipal Constanța, unde poate suferi modificări. Pentru a intra în vigoare, trebuie aprobat de consilieri.

500 de lei amendă pentru că ai ocupat un loc de parcare fără să plătești, 200 de lei pentru că ai blocat accesul în toată parcarea

Cum se va organiza licitația pentru locurile de parcare rezidențiale din Constanța

Atenție, turiști! Dacă veniți în vacanță cu mașina în Constanța, veți plăti vinietă de parcare. Vor plăti și constănțenii

Locurile de parcare închiriate de la Primăria Constanța nu vor mai fi valabile 24 de ore din 24

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

29 comentarii

 • De cateva luni se pare ca primaria a muncit numai pentru aceste taxe de parcare. Altceva concret nu am vazut.

 • In loc sa infiinteze parcari, primaria are numai grija sa taxeze constantenii. Eu nici macar nu am apucat loc de parcare cu plata. Vorbesc doar in numele celui care vine seara de la serviciu si parcheaza la sute de metri distanta de domiciliu pentru ca nu are unde parca. Pilosii au avut grija sa isi asigure locuri. Toata lumea trebuia sa plateasca o taxa de parcare anuala si sa lase locurile de parcare LA LIBER.

  • Parca pe vremea lui Fagadau era mare taxa 2.5 lei. Acum a uitat Marele amiral Chitac ????

 • Un constănțean ingrijorat

  Domnul primar probabil a băut apa alterata !!!
  Altfel nu se explica tâmpeniile pe care vrea sa le aplice.
  Si nu înțeleg care este scopul acestor idioțenii ?
  Asa vor găsi un loc de parcare mai aproape de casa (cei care nu găsesc acum)?
  Sunt convins ca sunt multe lucruri pe care primaria le poate face pentru a îmbunătății viata constantenilor.
  Chestia cu parcările din oraș clar nu face parte din aceasta categorie…

  • Marius civic

   Rugam Avocații patrioti sa conteste in instanța ilegalitățile astea. Sunt neconstitutionale.Si cu daune morale.Doamne ajuta , sanatate!

 • Este incredibil !
  Ne asteptam la un primar care sa faca altceva in folosul constantenilor ….
  Dezamagire totala !

 • Un constantean

  Oare alta treaba nu are primaria decât aceea de a pune taxa peste taxa ? Pt ce plătim impozit pe masina,pe casa ,pe teren? Ceea ce se face în oras nu sunt facute din impozitul plătit de noi? Si de ce trebuie sa plătesc pt ceva facut din banii nostri?

 • Foarte bine…. Asa s a votat…. Aia la centru cu coasa… Și ăștia cu roaba sa adune… FB…. partide de dreapta

 • Chițacule, pe cât punem pariu că următorul mandat nu-l mai prinzi?

 • Taxele de parcare sunt exagerate raportate la veniturile majoritatii cetatenilor. Ideea de a licita locurile de parcare rezidentiale este complet tampita , chiar nu va dati seama ce conflicte se vor naste intre vecini ? Chiar trebuie sa ajunga o masina un lux pe care sa nu si-l pot permite majoritatea cetatenilor.

 • Se pare că actuala primărie nu era de acord cu prețurile administratiei vechi. 2 lei/ora fără parcometru? Inadmisibil! 7 lei/oră, dar cu parcometru, așa da. Unde? Păi, pe aceleași “desene pe asfalt” dar mai eficient. Jalnic! Pune aceeași taxă (că deh, trebuie sa fie), lasă parcagii sau cum se numesc ei (de preferat asistați social) , că îți pot lua și banii, văd și cât stai în parcare si te mai și îndrumă spre un loc liber, faci niște parcări și apoi vii și cu taxe pe măsură. Ca sa nu mai zic că pentru parcările rezidențiale se poate introduce o taxă pe lângă cea de poluare, că tot constănțeanul își lasă mașina pe lângă casă (chiar dacă are garaj, tot ocupă un loc de parcare în fața lui), iar cine vrea loc personalizat, plătește în plus. Nu?

 • De ce plătim impozit pe autoturisme? Mai vrea și suplimentare de fonduri pentru salariile lor și ale parcagiilor retardați de la tentativa de poliție locală? Ar trebui să se cheme poliția parcărilor fiindcă este singura lor atribuție. Cum văd un scandal pornesc girofarul și fug. Strigă la cetățeni să cheme politia națională sau rutieră. Tovarășul primar ar trebui să creeze întâi locuri de parcare și apoi să le taxeze. I-a alterat covidul raționamentul. Mulțumiri celui ce l-au votat…..

 • Vor fi iarasi alegeri peste 3 ani si vom scapa de prostiile acestor oameni.Este mare pacat,caci am dorit atat de mult sa scapam de gasca PSD si este mai rau acum.Taxe,taxe,taxe,impozite marite,ei nu stiu altceva.

 • Nu-și dă seama de cât rau face.Cum sa faci licitații pe locurile riverane? Proprietarii de apartamente,care au si autorisme,sant asigurați si cu parcări.(fie la subsolul blocurilor,fie în jurul lorl.Asa este în țările civilizate,la noi ,Chițac,vrea război.Ma intreb,e normal la cap?

 • Locuitor din Constanta

  Nu-și dă seama de cât rau face.Cum sa faci licitații pe locurile riverane? Proprietarii de apartamente,care au si autorisme,sant asigurați si cu parcări.(fie la subsolul blocurilor,fie în jurul lorl.Asa este în țările civilizate,la noi ,Chițac,vrea război.Ma intreb,e normal la cap?

 • Poate mă lămurește cineva cum rămâne cu mașinile cu motorizare hybrid sau electrică, care au rovinietă de parcare gratuită, conform unui HCL din 2017!

 • Care e treaba cu gratuitatea de parcare pentru masinile hibride si electrice? Ca doar s-au emis autorizatii de parcare tuturor acestor masini. Si consider incurajator pentru a avea o poluare diminuata in oras, daca tot ni-l dorim mai civilizat. O mica motivatie in plus in contra-balanta celor ce aduc tigai pe motorina din tarile deja mult mai civilizate. Ca nu am citit nimic despre subiectul amintit…. omis in totalitate, ca doar intereseaza “infuzia” cat mai mare de bani la bugetul local.

 • Din ce in ce mai multi dementi la nivelul cel mai inalt al orasului.
  In loc sa aduca investitori in orasul asta care sa aduca venituri la primarie, niste handicapati in gandire nu stiu decat sa suga bani tot de la cetatean. Cum dracu Romania asta are parte numai de tembeli, cu dif culori politice.
  Niste imbecili incapabili , acasa cum or fi; la fel de prosti?

 • Ionescu Ion

  Sunt locuri în cartiere sau în jurul blocului pline de gunoaie sau garaje în locul cărora s-ar putea face locuri de parcare, în inel 1 vis-a-vis de liceul Albatros, e terenul primăriei plin de bălării și gunoaie, o familie de romi, unde lejer s-ar construi o parcare pe verticala, parc ,loc de joacă. Numai dacă terenul nu e deja parcelat pentru alte betoane. Constanța un oraș cenușiu, trist ,betonat Schimbați fața orașului, îmbunătățiți viața constănțeanul .

 • Așa cum proprietarii caselor construite pe pământ(vilele) au loc de parcare in fata propriilor case atât cât ține gardul casei(deschiderea la strada) și nimeni nu parchează mașina în fața casei in afara de proprietarii sau cei care vin in vizita la aceștia, tot așa și cei care locuiesc în apartamentele din blocuri au în jurul blocului loc de parcare pentru mașina. Locatarii ar trebui să aibă primii întâietate la locurile de parcare din jurul blocului in care locuiesc. Ceea ce ar putea să se demonstreze cu adresa din cartea de identitate. Și apoi daca mai rămân locuri libere de parcare să poată să fie ocupate de mașini ale persoanelor care nu locuiesc în blocul respectiv. Așa ar fi corect și drept si de bun simt. Nu noi proprietarii al unui apartament de 50 sa ne parcam mașina la 150-300 metri de locuință că nu avem un loc liber in fața blocului pentru că a fost ocupat de mașini ai căror proprietari nu sunt și proprietari în blocul respectiv.

 • Primăria Constanța ați luat-o razna? În Dubai e 2.30lei ora de parcare, unde ne credem la Monaco…nu sunteți sănătoși la cap?

 • Strazi albite de praf dupa iarna. Ati umplut tot orasul de praf.
  Ati pus tot nisipul prost in sare.
  Acum cine protejeaza o masina scumpa in scumpa voastra (noastra) propietatea capitane……?

 • Elector înșelat

  Aveți probleme grave dom’primar. A ți înșelat din nou electoratul. Nu a ți făcut nimic de31 de ani decât să puneți taxe și să furați! Nu erau deja destul de mari taxele și impozitele și te ai gândit măria ta să pui și Rovinieta de Parcare. Mai plătim și paznicii de la miliție care fac umbră degeaba…

 • Chitac te-ai facut de c…t !

 • Taxele sunt aberant de mari in occident per ora este undeva maxim 1€ -4.9 lei

 • La Oradea se plateste abonamentul de parcare pt riverani -20 de ron pe luna si 90 ron pe luna pt toate parcarile din oras.
  Pt turisti si persoane fara abonament, intre 0.7 euro pina la 0.4 euro in functie de durata
  Lasati constantenii si taxati turistii domnule primar !
  O zi buna!

 • Foarte bine,daca luati masina ca barosanii,platiti ca barosanii,plangeti toti ca vreti parcare dar orasul este tot acelasi,unde vreti parcari?eventual turnuri de 15 nivele,la care tot voi plangeti ca trebuie sa urcati 15 nivele ca sa va rezolvati o treaba.
  Luati-va fratilor trotinete/scutere/biciclete ca in europa, nu ml-uri x5-uri si s-uri ca nu rezolvati treaba asa.
  Cum ai suci treaba locurile de parcare sunt limitate dar va este mai comod

 • Mateescu Adrian

  Am un loc rezidential.Ce trebuie sa fac daca ma intorc de la munca (piata) la ora 11 si gasesc locul de parcare ocupat?Stau in masina pana la ora15 cand se elibereaza locul?.

Leave a Reply

Your email address will not be published.