Cartierele Tomis Nord și Inel 2 se vor schimba la față. Urmează alte două

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a semnat zilele trecute contractele care vor permite o regenerare semnificativă a mediului urban în două dintre cartierele Constanței: Tomis Nord și Inel 2.

Contractele au ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice, până la nivelul autorizațiilor de construire, iar ulterior, execuția lucrărilor se va realiza, pe cât posibil, cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 20 milioane de euro.

„Regenerarea urbană a celor două cartiere presupune, mai exact, refacerea, suplimentarea și modernizarea spațiilor verzi, modernizarea căilor de circulație și a iluminatului public, mobilier urban nou și, în general, orice poate contribui la confortul în spațiul public al constănțenilor. De asemenea, ambele proiecte vor avea la bază studii de trafic și circulație.

Estimez că lucrările vor demara în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Mi-aș fi dorit ca lucrurile să evolueze mult mai repede, dar, după cum am mai arătat, acestea sunt etapele legale și, oricât ne-am dori, lucrurile nu pot fi accelerate din această perspectivă.

Ulterior obținerii fondurilor nerambursabile, va urma licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție propriu-zise. În încheiere aș vrea să vă mai anunț că lucrăm la documentații similare pentru cartierele Delfinariu și Compozitorilor (în cazul acestuia din urmă ne mișcăm mai greu din cauza incertitudinii ce planează asupra proprietății unor terenuri, retrocedate sau notificate în baza diverselor legi reparatorii). Vă țin la curent cu evoluția proiectelor.”, a declarat Vergil Chițac.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Cartierele Tomis Nord și Inel 2 se vor schimba la față. Urmează alte două

  1. Un loc de parcare de apartament plus 10% vizitatori in parcari rezidentiale cu abonament. Cine are 2-3 masini sa plateasca parcare cu ora sau sa se mute la casa cu garaj.
    Restul spatii verzi, locuri de joaca si agrement, terase, fitness, cabinete medici de familie, crese, gradinite. Si puncte de colectare deseuri sortate.
    Asteptam un model de abordare sustenabila.

  2. Dorim sa stim si noi in ce consta acest proiect de regenerare si refacere? Ar trebui sa fie public totusi in detaliu. Ca doar se face in Constanta si pentru Constanteni. Si licitatiile,totul sa fie transparent. Nu sa ne trezim cu vreo improvizatie in defolosul comunitatii precum largirea plajelor doar de a mai prinde niste contracte. Largirea plajelor e o alta mancare de peste de unde altii si-au tras tunuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Maricel Cîrjaliu, la un pas de pensionare forțată. S-au strâns semnăturile pentru referendum

vin aug. 13 , 2021
USR Agigea a anunțat că a atins numărul minim de 1850 de semnături necesare pentru a organiza referendumul pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Maricel Cristian Cîrjaliu. „Pentru a elimina orice risc de invalidare, dorim să strângem încă 50 de semnături de rezervă, cât mai repede! Lasă-ne mesaj în privat […]

V-ar putea interesa și: