Cartierul din Constanța unde nu se vor mai construi blocuri între case

Există un cartier în Constanța unde nu se vor mai construi blocuri lângă case. Este vorba despe Veterani. Consilierii locali au aprobat în ședința Consiliului Local de ieri revocarea totală a HCLM 489/2009 și revocarea parțială a HCLM 316/2013, precum și a actelor subsecvente emise în baza acestora.

Concret, în cartierul Veterani nu se mai pot edifica blocuri între case. Regimul de înălțime pentru terenul de 89,14 hectare situat la ieșirea din municipiul Constanța spre Cumpăna va fi de acum maxim P+2E.

„Locuitorii acestui cartier pot sta liniștiți, în fața curților lor nu vor apărea blocuri de 15 etaje, caracterul zonei nu va fi schimbat.”, a precizat Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

„Vreau să le mulțumesc consilierilor locali care au votat revocarea hotărârilor consilierilor locali din 2009 și 2013 care permiteau construirea de blocuri în cartierul Veterani.  Continuăm să reparăm greșelile administrațiilor anterioare în domeniul urbanismului și să dezvoltăm Constanța într-un mod sustenabil.”, a declarat primarul Vergil Chițac, inițiatorul proiectului.

„Orașul Constanța trebuie să se dezvolte, dar acest lucru nu se poate întâmpla pe baza unor planuri urbanistice zonale cu vechime de 8 sau 12 ani. Pentru a putea trăi într-un oraș frumos, verde, aerisit trebuie, în primul rând, să nu se mai construiască haotic așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.”, a mai transmis primăria, prin comunicat.

Vă recomandăm și:

Felicia Ovanesian ne-a dus cu preșul

Betoane în 2006, parc în 2021? Cine sunt consilierii locali care au votat acum 15 ani  

S-a votat regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței. Adio, mașini!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întâmplă în Constanța: copertine tăiate, arse cu țigara, vandalizate

mie sept. 1 , 2021
La solicitarea constănțenilor, dar și în urma situațiilor identificate în teren, Primăria Constanța a înlocuit de curând o parte dintre copertinele băncilor din parcuri, promenade, intersecții ori piațete. Apreciate atât în timpul căldurilor din vară, cât și în anotimpurile ploioase, copertinele parasolar nu au viață lungă însă. Și asta nu […]

V-ar putea interesa și: