”Cartierul Henri Coandă a devenit o bombă cu ceas care poate exploda în orice moment”

mihai tararache

Deputatul PNL Mihai Tararache crede că Henri Coandă, cartierul social construit de Radu Mazăre, ”a devenit o bombă cu ceas care poate exploda în orice moment”. În opina sa, zeci de mii de constănțeni de simt amenințați de locuitorii săi. Pentru a dezamorsa situația, pe care el o vede explozivă, acesta a propus mai multe soluții. A încercat să le prezinte în ședința de consiliu local, dar președintele de ședință nu l-a lăsat să ia cuvântul, pentru că nu se înscrisese oficial.

Iată ce a declarat deputatul.

Deputatul a trimis astăzi un comunicat de vedere referitor la evenimentele de ieri.

Ieri am participat la ședința Consiliului Local din Constanța. Nu aș fi mers, însă sute de constănțeni cu care m-am întâlnit in ultima vreme, m-au rugat  să-i reprezint, în speranța că, fiind deputat, pe mine mă vor asculta.

“Mergi tu, pe tine nu te dau afară, te vor asculta.

Pe noi nu ne lasă nici măcar să intrăm în clădire, zici că suntem ciumați”, este mesajul cu care m-a “îmbărbătat” un tânăr locuitor al cartierului Henri Coandă. Tânărul, alături de alte câteva zeci de persoane din cartier, m-au abordat  în ultima vreme, sătui fiind să trăiască într-un mediu infracțional generalizat, fără ca primăria să miște un deget!

Mi-am făcut curaj și mi-am zis că trebuie să-mi exercit acest drept, căci conform legii administrației publice locale 215 / 2001, deputații, alături de alte categorii, pot participa la ședințe și pot lua cuvântul, fără a avea însă drept de vot, și fără să fie nevoie de o aprobare.

Iată-mă, prin urmare, la ședință, unde  am solicitat încă de la început să mi se acorde câteva minute pentru a transmite mesajul cetățenilor și pentru a le prezenta propriile mele soluții, la care am lucrat cu o echipă de experți. Mi s-a spus că voi lua cuvântul la sfârșit. Am așteptat civilizat. Ca din senin însă, ‘’curajosul’’ primar a declarat ședința încheiată și s-a îndreptat în viteză către ușă.

Cu toate că mi s-au încălcat drepturile, mi-am păstrat calmul și m-am îndreptat către primarul interimar Făgădău, pentru a-i înmâna mapa în care aveam plângerile punctuale a sute de cetățeni și ceea ce presa a numit “Soluția Tararache” pentru Constanța. Când a văzut că mă îndrept către el cu o mapă, interimarul aproape a luat-o la fugă, de zici că intraseră procurorii DNA în Primărie.

Acesta a fost momentul în care am înțeles că tot ceea ce îmi spuseseră constănțenii este adevărat. Făgădău fuge de constănțeni și de problemele lor, și nu m-ar mira deloc dacă va rămâne în istorie drept “primarul care fuge”.

Știți ceva, domnule Făgădău? Măcar Mazăre încerca să fie bărbat!

PS: Constănțenilor mei le transmit un mesaj foarte clar: nu mă las, și nu vă las! Iubim prea mult Constanța pentru a-i mai lăsa pe acești oameni să o distrugă!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Apa nu va mai avea TVA ca parfumul Channel

vin oct. 23 , 2015
Guvernul va modifica Codul Fiscal din nou, prin ordonanţă de urgenţă, pentru a reduce de la 1 ianuarie TVA la apă la 9%, impozitul pe dividende la 5%, dar va majora în acelaşi timp plafoanele microîntreprinderilor de la 65.000 euro la 100.000 euro, concomitent cu reducerea impozitului pe venit.% din […]

V-ar putea interesa și: