Cartierul Tomis Plus, în vizorul senatorului USR Remus Negoi

Senatorul USR Remus Negoi va merge, duminică dimineață, în cartierul Tomis Plus.

„Am înțeles că dezvoltatorul imobiliar Tomis Development recurge la măsuri neexplicate, lăsând fără curent electric 19 familii, doar pentru că Asociația blocului a dat în judecată dezvoltatorul care construiește lipit de clădirea lor și altele două. Majoritatea locuințelor din cartier au apă și curent electric furnizat de acest dezvoltator, Tomis Development. Mii de oameni sunt practic dependenți.”, spune parlamentarul.

Remus Negoi a mai spus că, din câte a aflat până în prezent, Prefectura Constanța are toate rapoartele necesare să anuleze autorizația de construcție a acelei enormități.

„Este evident chiar la fața locului că sunt încălcate norme de distanțare între clădiri.”, a spus acesta. A postat și o fotografie pe pagina sa de Facebook ca să exemplifice acest lucru.

O parte din membrii USR, locuitori ai cartierului, s-au plâns, în mai multe rânduri, pe rețelele de socializare, de neajunsurile pe care le întâmpină în zonă. Una dintre ele, Ramona Leonida, a inițiat chiar o petiție online intitulată „Vrem străzi asfaltate”.

„În cartierul Tomis Plus unde nu există străzi asfaltate, trotuare, spații verzi sau un mic parc în zonă. Plimbările în aer liber pe aleile pline de mașini sunt o adevărată provocare uneori. Deja se întunecă destul de repede și opțiunile sunt și așa restrânse. La creșă încă nu mergem. Și acolo bătaia este mare pentru un loc la stat.”, scria aceasta în noiembrie 2020.

De fapt, cu numai 3 ore înainte de mesajul lui Remus Negoi, aceasta postase pe Facebook un mesaj în care vorbea chiar despre problemele ridicate de senator și a adus acuzații dure dezvoltatorului imobiliar, pe care l-a acuzat că „recurge la un șantaj mizerabil”.

„Dezvoltatorul imobiliar Tomis Development recurge la un șantaj mizerabil!Au rămas fără curent electric 19 familii numai pentru că Asociația blocului a dat în judecată dezvoltatorul care construiește lipit de clădirea lor și altele două. A fost afectat doar blocul în cauză ceea ce face și mai clar șantajul.Tomis Development face legea în cartierul Tomis Plus! Pare incredibil dar este adevărat! Majoritatea locuințelor din cartier au apă și curent electric furnizat de acest dezvoltator. Mii de oameni sunt practic dependenți și pot fi santajați ca în acest caz.Prefectura are toate rapoartele și pârghiile necesare sa anuleze autorizația de construcție. Este evident chiar la fața locului că sunt încălcate norme de distanțare.”, a scris membra USR.

Tomis Development S.R.L. a avut, în 2019, potrivit Confidas.ro, o cifră de afaceri de 3.992.789 RON  și o pierdere de 720.916 RON.

Firma este controlată de Lucian Orban (90% din acțiuni), Aurelian Gheorghe Nedelcu (5%) și Daniel Zaif (5%).

Lucian Orban controlează și Tomis Plus SRL, o firmă care stă mult mai bine financiar: 41.005.150 RON cifră de afaceri, 11.401.949 RON profit net.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Cartierul Tomis Plus, în vizorul senatorului USR Remus Negoi

  1. Este incredibil ceea ce se întâmplă! Acea construcție nu respectă regulile de construcție, distanța legală între blocuri pentru a se permite accesul în caz de incendiu, plus că deja cred că a fost afectată structura de rezistență a blocurilor afectate de săpăturile făcute! Nu mai spun că nu sunt locuri de parcare, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, străzile nu sunt asfaltate, nu sunt creșe, grădinițe sau școli! Este inadmisibil că primăria nu ia nicio măsură!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Costin Răsăuțeanu: „Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină!”

vin ian. 22 , 2021
Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD și fost viceprimar al municipiului Constanța, a anunțat că astăzi, în ședința consiliului local de astăzi, grupul Partidului Social Democrat a votat PENTRU înființarea noii societăți de termoficare a orașului. „Este o etapă obligatorie pentru a accesa banii europeni necesari modernizării sistemului centralizat de furnizare […]
Costin Rasauteanu

V-ar putea interesa și: