Casa Corpului Didactic lansează programul „Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”

Casa Corpului Didactic Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, lansează programul „Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”.

Acțiunea se înscrie în strategia Ministerului Educației și Cercetării de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea online și vizează unul dintre obiectivele importante ale Proiectului „România Educată” – acela de a forma profesorii pentru a fi mentori și facilitatori ai învățării.

Programul este structurat pe două componente principale.

Prima etapă se va derula în perioada 17 august – 21 august 2020 și va consta într-o serie de 5 seminare în format sincron audio-video (webinar) susținute de formatori ai C.C.D. cu experiență în implementarea unor suite de programe, aplicații sau platforme în procesul educațional: Kinderpedia, GSuite (Google Classroom, Meet), 24edu, Microsoft Office 365, Microsoft Teams, Adservio, Zoom.

„C.C.D. vizează, în această etapă, formarea a 185 de profesori și informaticieni din unitățile de învățământ de stat și particulare, care vor avea rol de persoane-resursă pentru instruirea și consilierea cadrelor didactice în utilizarea instrumentelor digitale la clasă”, a precizat directorul instituției, prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea.

În perioada 1 septembrie – 11 septembrie 2020, Casa Corpului Didactic va organiza ateliere de lucru, prin persoanele-resursă, la nivelul fiecărei unități școlare înscrise în program.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„NU CHIAR 1918” - despre români, maghiari, oameni manipulați și ipocriți

Sun Aug 16 , 2020
În seara aceasta, de la ora 21.30, în Parcul Arheologic, pe scenă vor apărea, rând pe rând, români, maghiari, politicieni, oameni manipulați, oameni ipocriți, oameni care vor să plece sau oameni care speră că se poate mai bine de atât. „NU CHIAR 1918” de Székely Csaba, regizat de Cristian Ban, […]
Nu chiar 1918