Casa de Asigurări de Sănătate Constanța a intrat în grevă pe termen nelimitat

greva CJAS Constanta 2023

Casa de Asigurări de Sănătate Constanța informează asigurații, furnizorii, precum și agenții economici, că de astăzi 02.11.2023, începând cu ora 09:00 nicio operațiune specifică obiectului de activitate al instituției nu va mai fi posibilă.

„Toți angajații din cadrul caselor de asigurări de sănătate, la nivel național, protestează prin întreruperea lucrului pentru o perioadă nedeterminată.”, a transmis CJAS.

„Facem apel la înțelegerea asiguraților județului Constanța și îi rugăm să nu se deplaseze la instituție, având în vedere că solicitărilor nu le vor putea fi rezolvate.”, au mai spus aceștia.

Reamintim că, în iulie 2023, Sindicatul Casei de Asigurări de Sănătate Tomis Constanța a demarat la nivelul Federației Sindicatelor Caselor De Asigurări De Sănătate, din care și Sindicatul CAS Tomis Constanța face parte, procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Nemulțumirile salariaților, membri și nemembri ai Sindicatului CAS Tomis Constanța, se referă în principal la:

  • Nivelul scăzut al salarizării, nemodificat din anul 2017, în condițiile în care nivelul de trai a scăzut semnificativ
  • Singura instituție care nu a beneficiat, pe perioada pandemiei, de niciun fel de stimulent, precum cei din DSP sau personalul sanitar din unitățile sanitare publice, deși, în această perioadă activitatea CAS nu a fost intreruptă. S-au făcut decontări de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, certificate medicale, care pe perioada pandemiei sau dublat iar numărul de controale s-a triplat.  
  • Volumul mare de lucru raportat la numărul angajaților (organigrame ale unor județe aproape similare ca număr de asigurați / furnizori ce figurează cu un număr dublu față de CAS Constanța).

Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Casa de Asigurări de Sănătate Constanța a intrat în grevă pe termen nelimitat

  1. Da …. „dădeau în brânci” de atâta muncă. Am fost de mai multe ori cu diverse probleme, la biroul din zona stânga a clădirii. Angajatelor ori stăteau de „povești” ori erau la o țigară. A trebuit să ajung la șeful serv. pentru o rezolvare, de altfel nu prea complicată, dar de ce să se complice cu probleme care necesitau cunoașterea legii. Nu mai vorbesc că pe perioadă pandemiei nu purtau mască la gură (și nas-doamne fereste). Salariul minim primit ? 3700 lei net-5500 lei. Mergeți la privat să vedeți ce salariu primiți și câtă muncă/efort trebuie să depuneți.

  2. „Mulțumim ” acestor angajați ca sunt în grevă. Datorita dumnealor nu putem beneficia de serviciile.medicale ptr care noi plătim destul de.mult.
    😡😡😡😡😡

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protecția Consumatorilor a găsit nouă probleme la LIDL și a propus închiderea temporară a magazinului din Năvodari

joi nov. 2 , 2023
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL. Au fost verificate 12 locații din județ, iar în urma neregulilor constatate, comisarii […]

V-ar putea interesa și: