Casa Lescovar, din Constanța, scoasă la vânzare pentru 1,5 milioane euro – FOTO

Casa Lescovar (foto: http://artmarkhistoricalestate.ro)

Casa Lescovar, aflată în centrul vechi al orașului Constanța, lângă Casino, a fost pusă în vânzare la Artmark Historical Estate.

Prețul de pornire este de 1,5 milioane de euro.

Aflată în inima peninsulei, în centrul economic, administrativ și turistic al perioadei de modernizare a Constanței, vila de pe strada Cristea Georgescu reprezintă o altă dovadă a modernității debordante de care dădea dovadă orașul de la malul Mării Negre în prima jumătate a secolului al XX-lea. Supranumită Casa Lescovar, imobilul poartă numele primului proprietar și al marelui antreprenor Francisc Lescovar, membru de seamă al “breslei” constructorilor din Constanța anilor 1900-1920. Numele său este legat atât de ridicarea unor edificii rezidențiale (Zambaccian), dar mai ales de contribuții la modernizarea orașului: consolidarea malului, ridicarea primului stabiliment al Colegiului Mircea cel Bătrân, construirea Tribunalului (inițiat Palat Regal) ș.a.

În ceea ce privește reședința proprie ridicată în preajma anilor 1913-1914, amplasamentul imobilului ne oferă date despre statutul constructorului, clădirea aflându-se între Hotel Palace și Cazino. Colaborarea cu arhitectul E.P. Goué – care lucrase la Hotelul Palace – continua și în cazul propriei reședințe, pe care o proiectează cu subsol, parter și două etaje. Stilul eclectic este grăitor pentru un imobil realizat dintr-un melanj de maniere ce diferă de la o fațadă la alta. Recuzita neoclasică este îmbinată pe alocuri cu un stil monumental sau art nouveau, produsul final fiind o vilă impresionantă și reprezentativă pentru zona rezidențială post-1900 din centrul Constanței.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Satul de Vacanță, igienizat de Polaris și Primăria Constanța

Mon Aug 6 , 2018
Zona de la intrarea în Satul de Vacanță, în dreptul pasarelei Iaht a fost complet igienizată, printr-o amplă acțiune organizată sâmbătă, 5 august. Angajații Serviciului Igienă Publică ai Primăriei Constanța și ai societății de salubrizare, Polaris M Holding, au acționat pentru colectarea deșeurilor aruncate neglijent prin iarbă, iar polițiștii locali […]
actiuni salubrizare polaris primaria constanta