Cât costă parcarea privată în Mamaia și ce se întâmplă dacă nu plătești

Parcarea în Mamaia, pe locurile administrate de Primăria Constanța, costă 4 lei pe oră (prima jumătate de oră într-un interval de 24 de ore este gratuită). Un preț piperat. Nu e de mirare că au apărut parcări private, unde prețurile sunt ceva mai mici.

Una dintre ele aparține unei persoane fizice autorizate din Argeș, PFA Ciucan Ion. Potrivit informațiilor de la fața locului, puteți plăti abonamente de 25 de lei pentru 7 ore, de 35 de lei pentru 12 ore sau de 55 de lei pentru 24 de ore.

Până aici, toate bune și frumoase. Prețul pentru 24 de ore este sensibil mai mic decât cel perceput de primăriei.

Vor apărea însă probleme cu cei care vor parca în zonă și nu vor plăti. Semnele montate de PFA spun că „pentru neplata parcării se ridică autovehiculul conform HCL 399 din 2018”. Tot acolo scrie că pentru neplata parcării se pune caracatiță iar tariful de deblocare este de 100 de lei.

Hotărârea de Consiliu Local la care referire PFA-ul se referă la regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța. „Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier/polițistul local o poate dispune în una din situațiile prevăzute la art. 143, când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă.” se arată în ea.

Aici este vorba despre un teren care pare să fie privat.

De ridicarea mașinilor nu se ocupă Poliția Națională, ci Poliția Locală, aflată în subordinea Primăriei Constanța. Ridicarea propriu-zisă este realizată de Confort Urban, un SRL aflat în subordinea Consiliului Municipal. „În baza HCL 123 sigur nu vor ridica mașini. Dacă vorbim la modul general Confort Urban este societate comerciala si are dreptul să încheie contracte pentru serviciile pe care le au în portofoliu, însă nu cred ca are vreun contract cu acest obiect.”, ne-au precizat reprezentanții primăriei.

Situații similare, în care șoferii s-au trezit cu caracatițe pentru că au parcat neregulamentar (ca niște nesimțiți, de multe ori) în mall-uri sau pentru că au depășit limita de parcare gratuită au fost des întâlnite în trecut și au trezit multe reacții.

Am încercat că contactăm pe reprezentantul PFA-ul, la numărul de telefon care apare la Registrul Comerțului, dar nu am primit niciun răspuns.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câți bani au cerut primarii din Constanța prin programul Anghel Saligny

Tue May 10 , 2022
Procedura de alocare a fondurilor pentru comunitățile locale de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a fost finalizată. În urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei, a anunțat președintele PNL […]
bani