Cât costă un apartament în blocul de pe strada Cașin, care i-a scos pe vecini în stradă

bloc strada casin
Blocul de pe strada Cașin. Cablurile electrice trec prin balcon (foto: Constanța 100%)

Blocul care se contruiește pe strada Cașin, din cartierul constănțean Faleză Nord, i-a scos pe vecini în stradă. Aceștia au protestat împotriva faptului că parcarea pe care o foloseau de o viață a fost acum închiriată firmei care construiește. Firmă care nu s-a oprit la cele cinci etaje, așa cum a cerut în autorizația inițială, ci a făcut cerere pentru a se înălța la șapte etaje. Evident, mai multe etaje înseamnă o nevoie mai mare de locuri de parcare.

Am depus de acum 12 ani cerere pentru un loc de parcare aici. Mi s-a spus de fiecare dată că nu sunt locuri. Am aflat acum că această firmă care construiește blocul a închiriat toate locurile. Pentru ea s-a găsit, pentru mine nu”, ne-a spus o localnică.

În ciuda faptului că este construit foarte aproape de vecini, că se află pe o stradă de pe care trotuarul a fost desființat și că, cel puțin acum, prin balcoanele de la etajul I trece instalația de iluminat public (?!), locuințele de aici sunt scoase la vânzare.

În pozele de prezentare, veți observa un bloc frumos, înconjurat de verdeață, cu străzi late în jurul său. Realitatea însă nu este tocmai aceasta. Ba dimpotrivă, pentru a ajunge, de exemplu, în parcarea despre care vorbeam se conduce pe o alee pe care nu încap două autoturisme. De fapt, lipsa trotuarului de pe stradă cred că spune multe.

Așa arată blocul în prezentarea agenției (Foto: imobiliare.ro)

Unii dintre vecini ne-au spus că, dacă aici se vor muta noi locatari, se va putea ajunge la adevărate scandaluri din cauza locurilor de parcare.

O garsonieră este vândută de agenția Acord Imobiliar SRL cu prețul de 41.000 de euro, la o suprafață utilă de 32,5 mp, ceea ce înseamnă 1.236 euro/mp. Apartamentele de trei camere costă 99.000 de euro. Dacă vreți loc de parcare trebuie să plătiți în plus. De menționat că locurile de pe terenul public nu sunt cumpărate de firmă, ci închiriate de la primărie.

Într-un anunț se anunța că blocul va fi gata în martie 2017. Evident, termenul a fost depășit cu mult.

Blocul este construit de SC Cambela Prod SRL, din comuna Stejaru, județul Tulcea, care îl are ca asociat unic pe Bela Tănase, născut în 1978. Firma a declarat în 2016 o cifră de afaceri impresionantă, de 284.775.452 lei (circa 62 milioane euro) și un profit net de 7.670.813, realizat cu 95 de angajați. În 2015 a avut o cifră de afaceri de 155.556.251 lei și un profit net de 1.764.701 lei, cu 87 de angajați.

Dacă dați click pe imaginea de mai jos, puteți urmări o emisiune pe această temă, realizată împreună cu colegii mei de la Dobrogea TV.

Un articol de Cristian Hagi

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA. Trafic îngreunat pe strada Badea Cârțan din municipiul Constanța

lun sept. 4 , 2017
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 04 septembrie 2017, la conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 200 mm, de pe strada Ștefăniță Vodă, din municipiul Constanta, se impune restricționarea traficului auto, în intervalul orar 13,00-16,00, pe strada Badea Cârțan, pe ptronsonul delimitat de străzile  Ștefăniță Vodă și B-dul Tomis. […]

V-ar putea interesa și: