
Cămara cu Merinde este un restaurant din Constanța, cu sediul pe bulevardul Mamaia, nr. 180, unde puteți găsi mâncare sănătoasă, „100% plant based”, cum spun administratorii.
Supa, uneori una exotică (și zic uneori pentru că găsiți zilnic alte preparate la meniul cald, plus fel doi), costă 39 lei. Puteți adăuga o felie de banana bread sau o plăcintă și ajungeți undeva la 49 lei. Apa, ceaiul sau cafeaua vă duc la un total de 58-60 lei.
Dintre preparate ne-au atras atenția supa ganeză cu arahide, supa Minestrone, Tom Yum, Nepalese Momo cu sos caju, brânza de caju, numeroasele preparate cu falafel și Veggie Hot Dog. Mai multe produse găsiți AICI.

Meniurile vegane sunt din ce în ce mai căutate, nu numai în România. Există voci care spun că acesta este și viitorul în alimentația publică. Un exemplu despre ce ne așteaptă am văzut la târgul de produse alimentare și băuturi ANUGA din Köln. Mesajele multor producători au mers în direcția „no waste”, „nothing to hide”, „sacrifice nothing”. Și vorbim despre un târg cu aproximativ 7900 de expozanți.
La târgul din Germania au fost prezenți si producători români, dintre care amintim Răureni, Scandia, Dobrogea, Boromir. Scandia a surprins cu câte produse pe bază de plante au lansat. Printre ele, șnițele, chiftele de burgeri, „Fish” sticks.
Dincolo de tendințe și beneficii este important ca mâncarea să fie una gustoasă și, ideal, la un preț bun.
Cât despre gust, aveți în acest articol câteva poze care poate sugerează ce primiți pentru această sumă.

Detalii despre Cămara cu merinde găsiți AICI.