Cât costă un zbor din Constanța spre Cluj, Timișoara sau Oradea și cât costă drumul cu mașina

tarom

Tarom a anunțat că va opera, în această vară, zboruri pe rutele Constanța – Cluj, Constanța – Timișoara și Constanța – Oradea.

Biletele se pot procura de pe site-ul Tarom. Am făcut o simulare pentru un zbor cu plecare pe 16 iulie și cu întoarcere pe 19 iulie. Un city-break în Cluj.

Decolarea din Constanța are loc la ora 14.10, o oră bună de zbor. Zborul se efectuează cu o aeronavă Airbus 318 și durează o oră. Decolarea din Cluj-Napoca este la 17.00.

Un bilet Constanța – Oradea (plecare 19 iulie, întoarcere 23 iulie) costă 166,08 euro.

Un bilet Constanța – Timișoara (plecare 2 august, întoarcere 6 iulie) costă 169,29 euro.

Toate taxele și suprataxele sunt incluse. Nicio altă sumă adiţională nu va fi cerută la emiterea biletului sau la momentul de check-in, cu excepţia taxelor pentru extra-bagaje.

Programul zborurilor îl găsiți AICI.

Așadar, o familie de 4 persoane va plăti 700 de euro, adică circa 3.400 de lei, pentru un zbor dus – întors care durează o oră. Un drum cu mașina Constanța – Cluj durează cel puțin 8 ore și jumătate, conform Google Maps, dar, în timpul verii, va ajunge spre 10 ore și mai bine, din cauza aglomerației și a opririlor. Cei circa 1.340 de kilometri dus – întors înseamnă, la o medie de 7%, circa 94 de litri de combustibil. Motorina standard costa, astăzi, 4,40 lei pe litru, ceea ce înseamnă un cost total pentru un astfel de drum de 413 lei. Chiar dacă adăugăm taxa de pod și mâncarea pentru drum, costul cu mașina este mult mai mic. Și timpul petrecut este însă mult mai mare.

Concluzie: pentru o familie de 4 persoane, drumul cu avionul e de 8 ori mai scump, dar distanța se parcurge de 10 ori mai repede.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: 40 de persoane internate, 48 în carantină

Thu Jun 11 , 2020
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 301 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 301 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, mai sunt 40 de […]
coronavirus