Cât va plăti familia consilierului PSD Răzvan Florea pentru un teren în buricul târgului

Clădirea a fost reabilitate și este oferită spre închiriere

Consilierii locali din Constanța sunt chemați să aprobe vânzarea unui bun imobil din proprietatea privată a municipiului Constanța către societatea comercială Doris Trading SRL.

Aceasta aparține familiei soției consilierului local PSD Răzvan Florea, unul din cei mai mari sportivi ai Constanței.

Prețul de vânzare a fost stabilit de către o comisie de evaluare independentă și a fost aprobat în comisiile de specialitate ale consiliului local. Este vorba despre 280.074,24 de euro, fără TVA, pentru 384 de metri pătrați situați chiar în buricul târgului, pe bulevardul Tomis la numărul 1. Chiar în piața Ovidiu. Reiese un preț de 729 de euro pe metru pătrat.

Interesant este că Doris Trading SRL a reușit să facă, în perioada 2005 – 2018, un profit de 636.687 de lei, conform datelor furnizate către Ministerul de Finanțe, ceea ce înseamnă circa 135.000 de euro. Nici jumătate din prețul pe care trebuie să-l plătească pentru acest bun cumpărat de la primărie.

Firma a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de 5.977.830, realizată cu o medie de 8 angajați.

Consilierul Răzvan Florea s-a remarcat într-o ședință de consiliu când a votat pentru vânzarea acestui teren, deși legea nu îi permitea să voteze, fiind vorba despre o tranzacție între primărie și familia sa. Votul a fost anulat și reluat într-o ședință ulterioară, fără participarea consilierului PSD, care nu înțelesese bine prima dată ce a făcut greșit.

La adresa respectivă, firma are un imobil care este de închiriat, cum de altfel sunt multe clădiri în piața Ovidiu.

Clădirea a fost achiziționată de familia Ștefănescu, cea care deține Doris Trading, atunci când se afla în stare avansată de degradare. Autorizația de construire datează din anul 2012, dar lucrările au demarat în anul 2015.

Aici a funcționat, în trecut, hotelul Marea Neagră.

„Clădirea este dinainte de primul Război Mondial. Avea un calcan către Piaţa Ovidiu, care a ajuns foarte cunoscut, fiind reprodus în toate imaginile de epocă. Era o clădire monumentală, un hotel bine văzut, dar nu era unul extraordinar de cunoscut, de frecventat, cu pretenţii, cum a fost Hotelul Carol I. A fost o clădire în stil electic, apreciat pentru forma şi locul în care exista, pe atunci centrul Constanţei. Mă bucur că se reabilitează clădirea, pentru că era o rană a oraşului, şi sper că va fi refăcută după planurile originale, pentru că acestea s-au păstrat“, spunea, în 2016, dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa.

Faptul că o clădire aflată în ruină din Piața Ovidiu a fost reabilitată este de salutat. Constanța ar avea de câștigat dacă investitori privați ar face același lucru cu toate clădirile părăsite din zonă.

Articole similare:

Constanța, un oraș de închiriat
Răzvan Florea, ce dezamăgire!
Răzvan Florea, consilier local PSD, în 2016: „Dacă în doi ani de zile nu reușim să facem nimic, probabil că voi pleca din Consiliul Local” VIDEO

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic restricționat pentru oficierea unei liturghii

vin iul. 26 , 2019
Primăria Municipiului Constanța anunță că mâine, în intervalul orar 08:30 – 13:30,  traficul rutier va fi restricționat pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta. Motivul îl constituie oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, cu prilejul […]

V-ar putea interesa și: