Catargul de 80.000 euro asumat de Claudiu Palaz nu are autorizație de construire! PNL: „Poate să pună în pericol viața și integritatea oamenilor”

catarg claudiu palaz
Catargul de 80.000 de euro. Aici, surprins fără drapel. „Având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“, se arăta în documentația realizată de CJC

„Nu cred că drapelul național trebuie pus pe un tuberman, pe un stâlp. Îmi asum și insist de a marca centenarul cu ceva care să rămână în urma noastră. Este vorba de marcarea Centenarului Marii Uniri. După părerea mea va fi cel mai mare catarg din țară și sunt convins că din partea CJ-ul va fi o acțiune care va fi marcată la nivel de țară”.

Declarațiile de mai sus îi aparțin lui Claudiu Palaz, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și președinte al Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Catargul acesta, cel mai mare din România, nu are autorizație de construire! Vă imaginați așa ceva?

Reamintim, de Pavilionul Expozițional se ocupă Claudiu Palaz.

„Proiectul megalomanic al Consiliului Județean Constanța, construirea celui mai mare catarg din România nu are autorizație de construire”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL.

Din informațiile deținute, instituția ar căuta o firmă pentru a obține, retroactiv, autorizarea acestei construcții.

„Acest lucru nu poate să arate decât disprețul pe care domnii ce conduc Consiliul Județean Constanța îl manifestă față de lege, reguli și norme. Ei sunt intangibili în timp ce un constănțean de rând este zvântat cu amenzi uriașe chiar și pentru o palmă de tencuială fără autorizație. Mai grav este că în grandomania lor, acești indivizi nu au ținut cont că în zona în care ei se joacă de-a patrioții se organizează evenimente publice, iar o asemenea construcție, fără să respecte normele de siguranță și disciplină în domeniu, poate să pună în pericol viața și integritatea oamenilor. Având în vedere gravitatea unei asemenea situații, Partidul Național Liberal Constanța cere instituțiilor abilitate să demareze cercetări și să aplice legea. În acest sens, PNL a înaintat o solicitare în data de 25.10., a.c., către Primăria Municipiului Constanța și în data de 28.10. a.c., către Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, prin care solicită o serie de lămuriri privind autorizarea și respectarea dispozițiilor de executare a construcției – portdrapelul de la Pavilionul Expozițional Constanța.”, spune liberalii.

Potrivit legii, ”executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare. Autorizația de construire sau de desființare se emite la solicitarea deținătorului titlului de proprietate asupra unui imobil-teren și/sau construcții – ori a altui act care conferă dreptul de construire sau de desființare, în condițiile prezentei legi.”

În cazul în care catargul portdrapel nu deține autorizație de construire, filiala PNL Constanța solicită autorităților vizate să comunice dacă se încadrează în prevederile art.11 din Legea 50/1991 și dacă CJ Constanța, în calitatea sa de investitor a respectat prevederile art. 22 din Legea 10/1995 privind calitatea în construcții.

Având în vedere megalomania acestui proiect al CJC – cel mai înalt catarg din România, a faptului că se află într-o zonă în care, în mod frecvent se organizează târguri și există mari aglomerări de oameni, PNL Constanța solicită efectuarea controlului în regim de urgență.

ConstantaFinanciara.ro a scris în premieră despre acest subiect. Licitația a fost inițiată anul acesta pe 25 iulie, dar în primele 30 de zile nu a fost depusă nicio ofertă. S-a reluat, iar în luna octombrie apare un contract semnat între CJ Constanța și firma ce va construi stâlpul. Este vorba despre Nova Project & Konstruct Group SRL, cu sediul în comuna Cumpăna. Contractul apare pe site-ul de licitații electronice la categoria „Atribuiri directe“. Suma este de 305.750 lei fără TVA, adică 366.222,5 lei cu TVA inclusă.

În documentația realizată de CJ Constanța se vorbește și despre oportunitatea realizării acestui stâlp:

„Având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“.

Stâlpul este realizat din oțel inoxidabil, din patru segmente demontabile, și va avea o înălțime cuprinsă între 35 și 40 de metri. Montarea se va face pe o fundație din beton armat, ce va fi prevăzută cu elemente de ancorare a stâlpului. Va fi prevăzut, în vârf, cu lumini de semnalizare și avertizare aeronautică și va avea troliu electric pentru ridicarea și coborârea drapelului. Trebuie să reziste la vânt care bate cu 120-130 km/oră și să susțină un drapel cu lungimea de 12 metri și lățimea de 10 metri. Constructorul stâlpului va veni și cu realizarea drapelului. CJC spune că acesta trebuie confecționat cu materiale din care se fabrică parașutele. Termenul de execuție a lucrărilor trebuie să fie de cel mult 30 de zile de la momentul ordinului de începere, iar garanția va fi de 24 de luni.

Evaluarea s-a făcut ținând cont de două criterii: prețul (40 de puncte) și experiența specialiștilor alocați (60 de puncte). Potrivit Ministerului de Finanțe, firma câștigătoare a avut în 2017 o cifră de afaceri de 272.176 lei și 3 angajați, reușind să facă un profit de 93.300 lei. În 2016 nu avea niciun angajat, dar o cifră de afaceri de 262.099 lei și un profit de 67.433 de lei. Construcția stâlpului reprezintă, așadar, mult mai mult decât întreaga cifră de afaceri înregistrată de firmă pe parcursul anului trecut.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stelian Tănase își lansează romanul „Marele incendiator” la Constanța

lun oct. 28 , 2019
Stelian Tănase vine la Constanța pentru a-și lansa cel mai recent roman intitulat „Marele incendiator – Cronica unui fapt divers”. Evenimentul, ce include și o sesiune de autografe oferite de Stelian Tănase, va avea loc marți, 29 octombrie, ora 18.00, la Librăria Dorian Gray din Bulevardul Ferdinand nr. 24. Romanul […]
Stelian Tănase

V-ar putea interesa și: