Câte amenzi au dat jandarmii din Constanța în perioada 12 – 18 aprilie

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 12- 18 aprilie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și centre comerciale,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale (avertismente şi amenzi în valoare totală de peste 35000 lei), pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a  meciurile de fotbal  A.F.C. Farul Constanţa-A.C.S. Fotbal Comuna Recea şi F.C. Viitorul 2 – C.S. Afumaţi.

Săptămâna trecută au mai fost executate 56 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 4 misiuni alături de lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa şi 1 misiune în sprijinul unui executor judecătoresc pentru punerea în alicare a unui titlu executoriu.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona localităţilor unde s-a dispus măsura cartantinării locale, dar şi în zona centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional Constanţa.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cum va fi vremea de 1 mai

Mon Apr 19 , 2021
Prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), arată că regimul termic va continua să fie oscilant în următoarele două săptămâni (19 aprilie – 2 mai), cu perioade în care vremea se va încălzi dar şi cu intervale în care valorile termice maxime vor scădea chiar şi […]
Primăvara în Mamaia. Foto: Matca Vision Studio