Câte fonduri europene a atras Constanța în 2020

Fondurile europene au fost, pentru multe orașe, cheia dezvoltării. Județul Constanța este unul dintre cele mai performante din România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. Deși, poate, pentru mulți pare greu de crezut, cifrele nu mint.

Există o explicație. În judeţul Constanţa sunt 323 de contracte, în valoare totală de peste 7,3 miliarde de lei. Cea mai mare parte a banilor au venit prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare, care a atrase peste 5 miliarde de lei, adică peste 1 miliard de euro. Este vorba despre sumele atrase de RAJA, una din cele mai eficiente entități din România la acest capitol.

Haideți să vedem însă cum stau lucrurile în municipiul Constanța.

În acest moment, potrivit datelor furnizate de instituție, la solicitarea Constanța 100%, sunt în derulare 30 de proiecte cu finanțare europeană. Dintre acestea, pentru 19 s-au primit, efectiv, bani pe parcursul anului 2020.

Situația completă, mai jos.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Câte fonduri europene a atras Constanța în 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salariile nete ale constănțenilor au scăzut, în termeni reali

joi dec. 30 , 2021
Vești proaste pentru constănțeni. Creșterea salariilor a fost mai mică decât cea a inflației, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a scăzut. Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna octombrie 2021 de 5140 lei, […]

V-ar putea interesa și: