Câte fonduri europene a atras Constanța în 2020

Fondurile europene au fost, pentru multe orașe, cheia dezvoltării. Județul Constanța este unul dintre cele mai performante din România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. Deși, poate, pentru mulți pare greu de crezut, cifrele nu mint.

Există o explicație. În judeţul Constanţa sunt 323 de contracte, în valoare totală de peste 7,3 miliarde de lei. Cea mai mare parte a banilor au venit prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare, care a atrase peste 5 miliarde de lei, adică peste 1 miliard de euro. Este vorba despre sumele atrase de RAJA, una din cele mai eficiente entități din România la acest capitol.

Haideți să vedem însă cum stau lucrurile în municipiul Constanța.

În acest moment, potrivit datelor furnizate de instituție, la solicitarea Constanța 100%, sunt în derulare 30 de proiecte cu finanțare europeană. Dintre acestea, pentru 19 s-au primit, efectiv, bani pe parcursul anului 2020.

Situația completă, mai jos.
2 thoughts on “Câte fonduri europene a atras Constanța în 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Salariile nete ale constănțenilor au scăzut, în termeni reali

Thu Dec 30 , 2021
Vești proaste pentru constănțeni. Creșterea salariilor a fost mai mică decât cea a inflației, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a scăzut. Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna octombrie 2021 de 5140 lei, […]

V-ar putea interesa și: