Câte mașini full-electric sunt înmatriculate în municipiul Constanța

Mașinile electrice sunt dorite de mulți șoferi, dar prețul lor este încă mare. Cu toate acestea, mulți constănțeni au făcut acest pas și și-au achiziționat un autoturism full-electric.

Posesorii lor beneficiază și de parcare gratuită, dar și de posibilitatea de a obține preferențial un loc de parcare rezidențial, potrivit noului regulament de parcare. Acesta prevede că numai autoturismele full-electric pot parca gratuit, spre deosebire de vechiul regulament, care includea și mașinile cu motor hibrid.

În acest moment, în municipiu sunt înmatriculate 219 autovehicule care au numai propulsie electrică, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, la solicitarea Constanța 100%.

Piața aceasta devine din ce în ce mai importantă pentru marii jucători. De pildă, compania americană Tesla a anunțat că va construi o stație de tip supercharger în Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Câte mașini full-electric sunt înmatriculate în municipiul Constanța

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Modificați regulamentul parcărilor!

Mon May 17 , 2021
S-a așternut liniștea peste regulamentul parcărilor votat de consilierii municipali (PNL și USR pentru, PSD împotrivă). Asta nu înseamnă că el nu se va aplica. Dimpotrivă, se aplică și în acest moment. Nu mă refer la parcarea cu plată în centrul orașului, pentru care se așteaptă achiziția de parcometre, ci […]
cristian-hagi-editorial