Câte rable a descoperit R.A.R. în trafic, în județul Constanța

Aproape 5 procente (1758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

În judeţul CONSTANŢA Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 835 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 87 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 63% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 71,02% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,87% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 15,83% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Constanţa de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 269 sancțiuni, a fost reținute două permise de conducere și 189 certificate de înmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Câte rable a descoperit R.A.R. în trafic, în județul Constanța

  1. Lege proasta…. RAR este un organism dictatorial! Traiesc de 15 ani in SUA. Singurul test care se face la fiecare 2 ani este de analiza gaze arse! Nu este nimeni interesat ca ai joc la pivoti sau rulmenti. Daca esti implicat in accident si se dovedeste ca esti vinovat, esti respondabil. Ramai cu rabla in drum, este treaba ta, nimeni nu cere socoteala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi ani de la moartea lui Daniel Fripis. ISU Dobrogea: „Suntem datori să nu uităm”

mar aug. 29 , 2017
Acum doi ani, o tragedie lovea ISU Dobrogea și o familie din Constanța. În timpul unei misiuni care părea de rutină, pentru stingerea unui incendiu, Marius Daniel Fripis, comandantul misiunii, a fost lovit de o butelie care a explodat și a decedat. Avea 42 de ani şi lucra de nouă […]
fripis

V-ar putea interesa și: