Câte rachete mai are Rusia? Datele care schimbă soarta războiului

Lansator multiplu de rachete BM-21 Grad în Sankt Petersburg. Foto: wikipedia.com

Rusia ar putea fi capabilă să lanseze atacuri masive repetate cu rachete împotriva Ucrainei timp de până la nouă luni, a declarat vineri șefa Serviciului de informații al Estoniei, Margo Grosberg, potrivit Kyiv Independent.

Potrivit lui Grosberg, Rusia mai are încă 830-1.250 de rachete de înaltă precizie din stocul de 2.500 de rachete pe care îl avea înainte de invazia la scară largă. În plus, Rusia a continuat să producă rachete pe toată durata invaziei, în ciuda sancțiunilor internaționale care interzic exporturile de componente tehnice necesare producției.

Grosberg a declarat că, în cele mai optimiste estimări ale serviciilor secrete estoniene, Rusia ar putea continua să atace masiv Ucraina cu rachete timp de încă 3-4 luni. În cele mai pesimiste estimări, atacurile repetate pot continua timp de 6-9 luni.

Rusia lansează atacuri coordonate de rachete pe scară largă, vizând infrastructura critică din Ucraina, începând cu 10 octombrie. Trăgând zeci de rachete odată, Rusia a efectuat mai mult de 10 astfel de atacuri până la sfârșitul lunii ianuarie.

Această campanie a ucis zeci de civili și a afectat grav sistemul energetic al Ucrainei, ceea ce a dus la întreruperi de energie electrică, apă și încălzire.

În cel mai recent atac masiv împotriva Ucrainei, la 26 ianuarie, Rusia a lansat 55 de rachete cu avioane și de pe nave staționate în Marea Neagră, potrivit lui Valerii Zalujni, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 47 dintre ele, a raportat Zalujni.

Rusia a recunoscut că infrastructura energetică a Ucrainei se numără printre țintele sale principale. Conform Convențiilor de la Geneva, țintirea infrastructurii publice vitale constituie o crimă de război.

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, a susținut președintele Vladimir Putin, reacționând la relatările privind lipsa de muniţie a armatei ruse, conform agenției de presă EFE.

În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, care a fost vizată de cele mai multe atacuri de la începutul invaziei ruse, în urmă cu 11 luni.

Sursa: Hotnews.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulația trenurilor, dată peste cap din cauza zăpezii

vin ian. 27 , 2023
CFR anunţă, vineri seară, că mai multe trenuri au întârzieri semnificative, din cauza condiţiilor meteorologice, care au dus la apariţia de defecţiuni sau căderi ale tensiunii, și mai spune că sâmbătă vor fi restricții în Constanța. „Trenul R 8007 va ajunge cu întârziere la Constanţa, deoarece între Sărulești şi Lehliu […]

V-ar putea interesa și: