Câte zile de închisoare faci pentru că ceri și primești șpagă un Porsche de 95.000 de euro? Cazul celui mai norocos bugetar din România

farcas, porsche
Viorel Farcaș, într-o ipostază postată pe Facebook, și imaginea unui Porsche Macan S

Știți câte zile de închisoare faci pentru că ceri și primești șpagă un Porsche Macan S de 95.000 de euro? Niciuna. Da, ați citit bine, zero.

Așa se întâmplă cu Viorel Farcaș, care este judecat pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese.

Farcaș și-a recunoscut vina. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut.
Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016).
Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.
De menționat este faptul că administratorul delegat al firmei respective a fost nevoit să dea curs solicitării inculpatului și să acționeze contrar obligației de a îndeplini acte în interesul societății pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.

În prezența apărătorului ales, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu aplicarea următoarei pedepse și a modalității de executare a acesteia respectiv
3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a desfășura o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban S.R.L. și pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de: a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă cuprinsă între 60 și 120 de zile, în condițiile stabilite de instanță.

Vă recomandăm și: VIDEO. METODĂ DE LUCRU ÎN CONSTANȚA: TREI LUCREAZĂ, NOUĂ SE UITĂ

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra autoturismului mai sus menționat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

„Farcaș este, probabil, cel mai norocos bugetar din România, dacă ne luăm după declarația sa de avere”, notam în România liberă.

Omul câștigă constant la pariuri sportive, domeniu care îi asigură adevărate averi. Numai în declarația depusă în 2016 notează venituri de 185.000 de lei din pariuri sportive, aproape tripul față de cât câștiga ca director. În 2014 pariurile i-au adus 130.000 de lei, în 2013 – 321.000 de lei, în 2012 – 20.000 de euro, în 2011 – 6.000 de euro, în 2010 – 35.000 de euro, în 2009 – 92.000 euro.

Este priceput la fotbal, ocupă și funcția de jucător antrenor al echipei de fotbal pe plajă a României. În declarația de avere are trecută și o icoană care valoarează 60.000 de euro, pe care ar fi găsit-o în podul bunicii. Întrebat cum de câștigă în fiecare an la pariuri, Farcaș a spus că are un sistem infailibil, care implică pariuri pe echipele mari, care au șanse mari de câștig.

Activitatea lui Farcaș a fost lăudată de primarul Constanței, Decebal Făgădău:

”Judecând după cifrele pe care le înregistrează Confort Urban, constant un reviriment al societății”. Acesta a lăudat faptul și că societatea a spălat semafoarele.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA. Trafic îngreunat pe bd. Tomis din municipiul Constanța

sâm iun. 10 , 2017
Pentru remedierea unei avarii survenite astazi, 10 iunie 2017, la conducta de alimentare cu apa de pe bd. Tomis, zona Tomis III, din municipiul Constanta, se impune restrictionarea traficului auto pe prima banda de circulatie a bulevardului, sensul de mers dinspre strada Tulcei catre strada Soveja, pe o lungime de aproximativ 40 […]

V-ar putea interesa și: