Câți bani dă Primăria Constanța noului Club Sportiv Municipal și cum se împart pe secții. Handbalul ia o treime din total

Echipa de handbal a CSM sărbătorește victoria după un meci. Foto: CSM Constanta Handbal

Clubul Sportiv Municipal Constanța a fost lansat cu fast, recent, în prezența unor mari sportivi, cum ar fi Gheorghe Hagi și Elena Frâncu, dar și a unor primari controversați, ca de pildă Mariana Gâju, primărița PSD din Cumpăna.

CSM beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei, adică circa două milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor, 9.357.000 de lei, se duc pe funcționare, în timp ce restul, 550.000, sunt folosiți pentru secțiunea de dezvoltare.

La solicitarea Constanța 100%, Primăria Constanța a pus la dispoziție și bugetul repartizat pe ramurile sportive.

Aproape o treime din buget este cheltuită pentru secția de handbal, adică 2.426.000 de lei din totalul de 7.566.000.

Pe locul următor se află baschetul masculin, care primește 1.192.000 de lei, iar podiumul este încheiat de rugby, cu 918.000 lei. Voleiul primește 770.000 lei, iar judo – 689.000 lei.

Alte ramuri au primit sume mai mici. Atletismul, de pildă, are o alocare de numai 88.000 de lei, oina – 71.000 lei, tenisul de masă – 100.000 lei.

Datele complete, în tabelul de mai jos.

Bucuria lui Vergil Chițac

La lansarea CSM, primarul Constanței, Vergil Chițac, spunea că este foarte bucuros. Iată declarația:

„Orașul Constanța a dat sportului românesc olimpici și glorii în multiple ramuri sportive, de la fotbal la tenis, de la handbal la gimnastică. Numele marilor noștri sportivi care au făcut carieră uriașă în lume ne vin pe buze fără efort. Cu proiecte mari de infrastructură, precum CSM, Sala Polivalentă și noul stadion, Constanța revine acolo unde îi era dintotdeauna locul – în elita sportivă națională. Vă așteptăm cu drag să reveniți la Constanța pentru finale de mari competiții, pentru a însoți și veghea creșterea în performanță a sportivilor noștri, pentru a trăi împreună cu noi bucuria de neegalat și de nedescris a victoriilor favoriților noștri.  Așadar mă bucur să fiu astăzi aici și să vă pot transmite gândurile mele de dezvoltare. Dar cel mai mult mă bucur pentru toți sportivii, antrenorii și toți oamenii implicați in activitățile sportive ale orașului Constanța ”

Vă recomandăm și: Constănțeni au dat peste 10 milioane lei în ultimul an asociațiilor de handbal și baschet. Chițac propune să mai cotizăm cu 1,1 milioane lei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Câți bani dă Primăria Constanța noului Club Sportiv Municipal și cum se împart pe secții. Handbalul ia o treime din total

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA la intersecția străzilor Ion Andreescu cu Mărăști din municipiul Constanța

lun sept. 12 , 2022
Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, de la intersecția străzilor Ion Andreescu cu Mărăști din municipiul Constanța, echipele RAJA au fost nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 12 septembrie 2022, în intervalul orar 09.00 – 15.00. Sunt afectați de lipsa apei potabile consumatorii din perimetrul […]

V-ar putea interesa și: