Câți constănțeni vor să se vaccineze în etapa a doua. Greșeala autorităților VIDEO

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a anunţat duminică, faptul că o mie de doze de vaccin anti-Covid vor fi făcute zilnic în judeţ în etapa a doua de vaccinare şi că aproximativ 40.000 de persoane sunt eligibile pentru imunizare în etapa care debutează din 18 ianuarie. Aceasta a recunoscut că autoritățile au făcut o greșeală: au încurcat centrul de vaccinare din municipiul Constanța.

Cristina Schipor a declarat duminică, într-o conferinţă de presă că pentru următoarele două zile toate locurile pentru vaccinare în judeţul Constanţa au fost ocupate, cu excepţia celor de la Hârşova.

„Pentru mânie, poimâine, sunt locurile ocupate, mai puţin la Hârşova. Avem 480 de programări la Spitalul Militar. Vom avea opt fluxuri numai la Spitalul Militar, rămân două în Medgidia , Cernavodă şi Hârşova. O parte din centre nu s-au deschis pentru că nu erau gata, dar atâtea fluxuri ne-au fost date pentru judeţul Constanţa, dacă ne vor mai da atunci vom putea deschide şi celelalte centre. Recomandarea a fost să vaccinăm pe toată lumea. Cine îşi doreşte va fi vaccinat, cu programarea. Cam o mie de doze pe zi se vor face”, a afirmat Cristina Schipor.

Ea a precizat că la nivelul judeţului aproximativ 40.000 de persoane sunt eligibile pentru vaccinare în etapa a doua.

Directorul DSP a mai afirmat că persoanele care s-au programat pentru vaccinare la Spitalul Miliar trebuie să meargă la Spitalul Militar Modular amenajat pe stadionul Portul şi nu la sediul instituţiei de pe bulevardul Mamaia, aşa cum apare în fişa de programare. 

„Vreau să fac un apel şi să anunţ persoanele care şi-au făcut programare la Spitalul SMIT, dacă se vor uita pe fişa de programare care le-a fost transmisă pe email vor observa că adresa spitalului este trecută Bulevardul Mamaia. Vă anunţ că centrul de vaccinare de la Spitalul Militar este pe Stadionul Portul, deci la Spitalul Modular. Vă rog să nu supăraţi şi să ştiţi ca să nu vă duceţi la adresa din fişa de programare”, a explicat Cristina Schipor.

Aceasta a mai spus că începând de vineri şi până duminică inclusiv peste 500 de persoane din centrele rezidenţiale vor fi vaccinate.

Cristina Schipor a mai afirmat că 260 de cadre medicale din Constanţa vor primi rapelul începând de duminică.

Declarațiile în întregime pot fi urmărite mai jos.

COMPLETARE

„Din cauza unei inadvertențe tehnice, în platforma de programare pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cei care au primit confirmare de programare pe e-mail au fost informați că se vor vaccina pe Bulevardul Mamaia 96.

Pentru o informare corectă și pentru evitarea unor situații neplăcute, facem următoarea mențiune: centrul de vaccinare este la Sistemul Militar Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de pe Stadionul “Portul”, lângă spitalul CF Port (Bulevardul 1 Mai 3-5).

Începând de vineri, s-au făcut demersuri pentru modificarea adresei centrului în platforma națională dedicată programării pentru vaccinare. Problema va fi remediată în scurt timp.”, a precizat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • foarte tare

    flFoarte buna organizarea .Numarul alocat call -center -ului Constanta nu functioneaza .O mare parte din cronici nu apar in sistem si nu se pot programa .Adresa gresita a centrului de vaccinare .Centru de vaccnre de la Pavilion nefunctional .Putea sa fie si.la Constanta ceva ok?

Leave a Reply

Your email address will not be published.