Câți șoferi au fost amendați pentru că au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

șoferi

În data de 18.04.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au aplicat 24 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 12.000 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost ridicate 2 autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000-2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile. Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până cand va fi restituit deținătorului legal după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.”, a declarat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.

În acest context, poliția localaă recomandă persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CCR a amânat decizia care l-ar putea scăpa pe Dragnea de problemele penale

Fri Apr 19 , 2019
Curtea Constituţională a amânat vineri, pentru 20 mai, decizia asupra sesizării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție de la instanța supremă, potrivit HotNews. Tot pe 20 mai a amânat și ÎCCJ dosarul în care Liviu Dragnea este judecat și pentru care a […]
liviu dragnea