Câți șomeri sunt în județul Constanța

rata șomajului in constanța

La sfârșitul lunii decembrie 2018, rata șomajului în județul Constanța era de 2,7, potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța.

Rata șomajului în luna decembrie 2018 a fost aproape la același nivel cu cea înregistrată în luna precedentă, dar a scăzut cu ușor față de cea înregistrată în luna decembrie a anului anterior. În evoluția lunară a ratei șomajului din județul Constanța, se poate observa influența activității turistice sezoniere, specifice acestui județ. Astfel, în lunile de vară rata șomajului scade cu aproximativ un punct procentual, față de cea înregistrată în extrasezon.

Rata șomajului calculată pentru bărbați (1,8%) a fost cu 2,1 puncte procentuale mai mică decât cea calculată pentru femei, în județul Constanța. Scăderea ratei șomajului în lunile de vară este specifică pentru persoanele de sex feminin, rata șomajului calculată pentru persoanele de sex masculin fiind doar ușor afectată de influențe sezoniere.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2018, în județul Constanța erau înregistrați 8.001 șomeri, din care 3.092 erau bărbați și 4.909 femei.

rata șomajului constanța

Numărul de șomeri în perioada decembrie 2017 – decembrie 2018

Pe sexe, numărul șomerilor de sex feminin a depășit numărul șomerilor de sex masculin cu 1817 persoane și reprezintă 61,4% din numărul total de șomeri, la sfârșitul lunii decembrie 2018.

Rata șomajului reprezintă ponderea șomerilor în populația activă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.