Câți turiști bolnavi de covid sunt pe litoralul românesc

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat, astăzi, că declarațiile celor care arată litoralul cu degetul, ca fiind sursă importantă a creșterii numărului de cazuri COVID-19 în România, le consideră nefondate și nebazate pe cifre.

„E drept, avem de-a face cu o presiune foarte mare pe județul nostru. Este vorba de presiunea pe care o resimțim în stațiunile de pe litoral, unde, în weekend-urile aglomerate, avem încă un județ în interiorul județului. Peste 300.000 de oameni din toată țara vin zilnic pe litoral pentru concedii și relaxare.”, spune acesta.

În ultimele două săptămâni, județul Constanța a înregistrat 208 infectări noi, dintre care 59 au apărut în rândul turiștilor.

„Așadar, un sfert din cazuri, ceea ce este logic, având în vedere că turiștii sunt, în perioada de referință, în număr egal cu populația județului Constanța. Dar, existența cazurilor din afara județului se regăsește în toate celelalte județe, indiferent că sunt turistice sau nu, întrucât este determinată de anchetele epidemiologice efectuate de DSP-uri.”, a mai spus prefectul.

Toate structurile MAI fac eforturi foarte mari pentru aplicarea și respectarea măsurilor pandemice.

„Doar la finalul săptămânii trecute au fost controlați zeci de operatori economici, iar persoanelor fizice care nu respectau prevederile Legii 55/2020, li s-au aplicat peste 200 de sancțiuni. Dar, nu putem interzice accesul oamenilor care vin în număr mare pe litoral, nu le putem interzice să se bucure de mare, de soare și de zilele lor de vacanță. Complexitatea situației epidemiologice de pe litoral este unică, pentru că, în niciun alt loc din țară, nu se înregistrează o mișcare atât de mare de populație. Oricâte controale și acțiuni preventive vom face, ține foarte mult de toți cei care sunt pe litoral să rămână responsabili și să se protejeze, pe cât posibil, pentru că fiecare om prezent astăzi în stațiuni, are liber arbitru.”, a punctat prefectul.

Sursă foto: Facebook/Silviu Coșa

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.