VIDEO COMPLETARE Sute de constănțeni protestează împotriva regulilor sfidând regulile. „Vrem să lucrăm, nu vrem să furăm”

Câțiva constănțeni s-au strâns în fața Prefecturii Constanța pentru a protesta împotriva regulilor de combatere a coronavirusului care intră în vigoare azi, la ora 20.00.

Oamenii nu au păstrat distanța socială, nu au purtat măști sau le-au purtat greșit.

Au strigat: „Libertate”, „Nu plecăm acasă”, „Rușine să vă fie”, „Jos Chițac”.

S-a auzit chiar și un glas care nu a uitat să spună: „PSD, ciuma roșie”.

Alții au spus: „Vrem să muncim, nu să furăm.”

Protestatarii au plecat în marș spre piața Ovidiu.

Au participat câteva sute de persoane.

„Constanța-i în stradă duminica asta, ori aveți impresia că ulcioru merge la apă de 2 ori? Horeca e ucis sistematic! Şcolile ba se închid, ba se deschid, ba se închid!Purtăm măşti deşi un foarte mare procent de măşti neconforme este pe piață şi ghici cine a fost incapabil/a asistat pasibil la acest lucru?Vreți să aglomerați clienții magazinelor până în ora 18:00 de parcă de la 18:00 activitatea virusului creşte! Nu există nici o logică şi nici o soluție din partea guvernului pentru criza Covid! Voi vreți să tratați efectul când defapt cauza este sistemului sanitar incapabil! Este incapabil pentru că doctorii au plecat din România din cauza polticii duse în ultimii 30 de ani, este incapabil datorită promovărilor pe bază de carnet de partid în fiecare spital, este incapabil pentru că o şleahtă de oligarhi au făcut afaceri cu echipamente medicale. Statul Român nu mai produce nimic, dar este finanțat de sutele de mii de amenzi date motivând în fond criza covid. Numărul amenzilor care apropo sunt ca să prevină este mai mare decât numărul actual al infectaților de covid! Jos dictatură că de aia au murit oameni în 89′, pentru libertate!”, a spus ieri un anume Dragoș, care le-a cerut oamenilor să iasă în stradă, ca să „le dea peste nas” celor care i-au furat drepturile. Lucrează ca barman.

Reacția jandarmilor

„În cursul zilei de astazi, în zona instituţiei Prefectului judeţului Constanţa mai multe persoane s-au adunat pentru a-şi exprima diverse nemulţumiri, acţiune iniţiată pe o reţea de socializare. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică dar şi pentru a se asigura ca sunt respectate măsurile preventive dispuse de autorități in actualul context epidemiologic.
Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane.
Precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.
Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.
Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contravențional .
De asemenea, sunt participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate.”, au declarat reprezentanții jandarmilor.

COMPLETARE ora 21.18 Protestul continuă și după ora 20.00, deși au intrat în vigoare restricțiile care spun că nu se poate ieși din casă decât cu declarație și că mitingurile sunt interzise.

COMPLETARE 29 martie. Protestele au continuat și azi. Detalii aici: COMPLETARE VIDEO A doua zi de proteste în Constanța. Oamenii au cântat: „Mai bine mort decât comunist”. Au spus și „Tatăl nostru”

Citește și:

În secțiile de terapie intensivă din județul Constanța mai sunt numai 2 locuri libere.

De aici puteți descărca adeverințele cu care puteți ieși din casă

Raed Arafat a anunțat noi restricții. Stăm în case de la ora 20.00

Noi restricții în municipiul Constanța. Ce măsuri a luat CJSU

CJSU a luat măsuri speciale după ce incidența a crescut în Constanța, Năvodari, Techirghiol, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Târgușor, Valu lui Traian, Vulturu


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Răzvan Cherecheș: Vaccinurile nu ne vor proteja de valul 3, dar ne vor ajuta în valul 4

Dum mart. 28 , 2021
Expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheş afirmă că „vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei”, dar că ne vor ajuta în al patrulea val al pandemiei, care va veni finalul acestui an. Acesta va fi însă „semnificativ mai mic” faţă de cel de-al treilea. Profesorul Răzvan Cherecheş, […]
razvan-chereches

V-ar putea interesa și: