Câțu: Ciolacu duce economia spre DEZASTRU și FALIMENT. Ce cifre ascunde PSD-istul

florin citu
Florin Cîțu

Florin Cîțu, fost premier liberal, a declarat astăzi, pe pagina sa de socializare, că guvernarea socialistă a lui Marcel Ciolacu este un DEZASTRU și că duce România în FALIMENT.

Acestea sunt datele și cifrele pe care le ascunde Ciolacu de români:

– taxe introduse în 2022, 2023 și 2024 (aprobate în 2023 intră în vigoare la 1 ianuarie 2024). Aici lista cu taxele NOI de la 1 ianuarie 2024 (https://www.profit.ro/taxe-și-consultanță/lista-noile-măsuri-fiscale-ce-taxe-și-majorări-intră-în-vigoare-de-astăzi-și-ce-devine-valabil-peste-doar-10-zile-și-de-anul-viitor-21365311)

– datoria publică peste 50% în septembrie 2023. Pentru prima oară în istorie. (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/EvdatguvconformUERo092023.pdf)

– deficit bugetar mai mare decât în 2021 – atunci eram în pandemie și stare de alertă. Ciolacu are un deficit bugetar de 62 miliarde lei după 10 luni, chiar și cu matematică socialiștilor, este mai mare decât 48 miliarde lei, deficitul bugetar după 10 luni în 2021. Acest deficit mai mare explică creșterea taxelor, explozia împrumuturilor, a prețurilor și a dobânzilor.

– deficitul la final de an este estimat să fie cu 2 puncte procentuale mai mare decât cel adoptat în buget (aproximativ 6.4%). Decizia de a crește deficitul bugetar FĂRĂ RECTIFICARE BUGETARĂ este a lui Marcel Ciolacu, unilaterală și fără nicio analiză. În 2021 execuția bugetară a arătat un deficit bugetar mai mic cu 0.5% din PIB față de cel aprobat inițial prin legea bugetului. Asta înseamnă guvernare responsabilă.

– Ciolacu a crescut împrumuturile față de 2022 cu 10 miliarde lei ajungând la cea mai mare suma împrumutată vreodată în istorie. Până la Ciolacu, cea mai mare suma împrumutată în istorie a fost în 2022 (tot guvernare socialistă). În 2021, am SCĂZUT cu 20 de miliarde lei împrumuturile față de 2020. (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/Raportdatoriapub092023.pdf) (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/Raportprivinddatoriapublicadecembrie_2021.pdf)

– rata inflației a 3-a cea mai mare din UE în 2023, la 9%. În acest ritm prețurile se dublează în 7 ani.

– dobânzi de 4 sau 5 ori mai mari decât în 2021.

– in 2022 si 2023 a fost introdus controlul prețurilor exact ca pe vremea comuniștilor (Ciolacu a declarat public că a preluat unele lucruri „bune” de la comuniști)

– creștere economică. Dacă 1% poate să fie numită creștere economică. În guvernarea liberală economia creștea cu 6% pe an.

– cele mai multe angajări la stat Guvernul Ciolcau: guvernul Ciolacu – medie de 1.139 posturi ocupate în plus pe lună (https://www.profit.ro/…/grafic-crestere-numarului…)

„Acestea sunt doar câteva din datele care arată DEZASTRUL guvernării socialiste, începute în Noiembrie 2022. Fără pandemie, Fără crize economice globale. O economie distrusă in doi ani de zile DOAR de deciziile luate de coaliția de guvernare. Cum ar fi arătat România condusă de socialiști când treceam prin cea mai mare criză dubla, de sănătate si economică, din ultima sută de ani? Mai bine să nu știm.”, a conchis Florin Cîțu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Câțu: Ciolacu duce economia spre DEZASTRU și FALIMENT. Ce cifre ascunde PSD-istul

 1. MAI JIGODIE PNLISTA CE AI FOST TU VORBESTI ?
  NENOROCITULE CARE AI BAGAT ECONOMIA AN MOARTE CLINICA SI AI TINUT SCOLILE ANCHISE SI POPORUL ANCUIAT AN CASE PE PERIOADA PANDEMIEI ? SI. AI ANDATORAT TARA , TU SI ORBAN – ALCA-PONE PENTRU. DOUA GENERATII . VOI
  VORBITI DE DATORIA EXTERNA ?LA JILAVA CU VOI TRADATORI DE NEAM SI TARA CE SANTETI SI SA
  IESITI DE LA JILAA, CAND VA ZBURA PORCUL PRIN PIATA
  UNIRII .

 2. Da,în privința Ciolacului,în mod sigur așa este.Atâta doar,că tu regreți enorm că nu mai ești la butoane.Căci guvernarea ta ar fi o …catastrofă.

 3. Astia toti care au condus Romania dupa 1989 ar trebui sa fie cercetati pentru subminarea economiei nationale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța, sub avertizare cod galben de vânt

joi dec. 7 , 2023
Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă astăzi, până la ora 22:00. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vântul va avea intensificări care vor depăși la rafală 55…60 km/h.   Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar […]

V-ar putea interesa și: