Caz de coronavirus în Costinești, la un tânăr care a venit într-un autocar cu 40 de oameni

plaja costinesti
Plaja din Costinești

În după amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmbovița, a informat telefonic DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID 19, care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic.

Urmare acțiunii de control desfășurată la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020, aproximativ în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul.

„Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.”, au transmis reprezentanții DSP Constanța.

Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști – covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese.

Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării.

S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Robert Turcescu împrăștie știri false pe Facebook. „Nu fiți tîmpiți”

Sat Aug 8 , 2020
Robert Turcescu, parlamentar PMP de Constanța și fost om de presă, împrăștie știri false pe Facebook. O spune chiar Facebook. Deputatul Partidului Mișcarea Populară a dat share unui clip care a fost catalogat imediat drept fake-news. Era vorba, din câte am reușit să observăm, de o așa-zisă metodă ieftină și […]
robert turcescu