Caz de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Constanța

Fotografie cu rol ilustrativ

Un caz de coronavirus a fost depistat într-un cămin de bătrâni din Constanța. Direcția Generală de Asistență Socială Constanța a anunțat că intensifică măsurile pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor.

Având în vedere faptul că un rezident al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța a fost testat pozitiv pentru SARS-COV-2, DGAS anunță următoarele măsuri:

1. Acțiunile de dezinfecție în toate spațiile se vor efectua de două ori pe zi, dimineața și seara, cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.
2. Se menține măsura interzicerii accesului aparținătorilor în sediul Căminului;
3. Accesul personalului propriu în instituție se face numai cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a echipamentului de protecție în spațiile închise și termoscanarea.

„Menționăm faptul că toți rezidenții centrului sunt monitorizați permanent, încă din luna martie, prin termoscanare de două ori pe zi  și consult medical zilnic.”, spun reprezentanții Direcției Generală de Asistență Socială Constanța.

Bătrânii din cămine fac parte din categoriile cele mai vulnerabile în fața Covid-19.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România va avea peste 200 de hectare noi de plajă

joi sept. 17 , 2020
România va avea peste 200 de hectare noi de plajă, în urma unui proiect de circa 800 de milioane de euro, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe, joi. Costel Alexe şi premierul Ludovic Orban au participat, joi, la Eforie, la prezentarea programului de înnisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanţat […]
costel alexe ministrul mediului

V-ar putea interesa și: