Caz emoţionant în Spania: O fetiţă bolnavă incurabil va avea parte de o „moarte demnă”, la insistenţele părinţilor

caz

Medicii Spitalului Universitar din Santiago de Compostela au stabilit, la solicitarea părinţilor unei fetiţe de 12 ani, care suferă de o boală degenerativă ireversibilă, să îi întrerupă alimentaţia artificială pentru a avea parte de o „moarte demnă”, informează publicaţia El Pais în pagina online.

Sănătatea copilei s-a înrăutăţit în ultimele zile, după cum susţine familia ei şi echipa de medici care o îngrijeşte. Medicii spitalului – care până acum au refuzat să recunoască „suferinţa gravă” pe care fetiţa o îndura potrivit părinţilor, respingând petiţia privind deconectarea de la sonda care o menţinea în viaţă – şi-au asumat luni gravitatea stării acesteia.

Serviciul de Pediatrie al spitalului a atribuit „schimbărilor clinice de ultimă oră” privind sănătatea fetiţei modificarea de poziţie pentru a da curs retragerii alimentaţiei artificiale şi începerea sedării, informează publicaţia El Mundo.

Părinţii s-au întâlnit luni la prânz cu judecătorul pentru a-i prezenta detalii privind starea minorei, cu scopul de a obţine autorizaţia de a o lăsa să „moară demn”. Este vorba despre o recunoaştere, potrivit unor surse apropiate cazului, că sănătatea fetei a involuat cum se temea familia.

Întrebat de cazul micuţei de 12 ani bolnavă în fază terminală, pentru care părinţii au încercat timp de trei luni să obţină sedarea şi retragerea sondei pentru alimentarea artificială, ministrul spaniol al Sănătăţii, Alfonso Alonso, a declarat marţi pentru postul de televiziune TVE, că Spania nu are nevoie de o lege privind „moartea demnă”. Alonso a precizat că actuala lege de autonomie a pacientului „conţine deja garanţiile suficiente” pentru ca acesta „să nu primească tratamentul” dacă nu doreşte; să primească îngrijirile paliative” şi să nu fie supus „cruzimii terapeutice”, informează El Pais.

Cu toate acestea, cazul fetei nu a avut o soluţie simplă. Medicii Spitalului Clinic din Santiago nu doreau să răspundă cererilor părinţilor copilei de a-i retrage sonda care o menţinea în viaţă, fiind nevoie de intervenţia unui judecător în două rânduri.

Citiți mai mult pe Mediafax.ro

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cumpăna a rămas fără apă

mie oct. 7 , 2015
Pentru remedirea unei avarii la conducta principala de alimentare cu apă, de pe stradă Cimitirului din Cumpăna, SC RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 07 octombrie 2015, în intervalul 10,30 – 15,00. Sunt afectaţi toţi consumatorii din localitatea Cumpăna. Puteți urmări Constanța 100% și pe […]

V-ar putea interesa și: