Cazarea în Mamaia nord, mai scumpă decât în Santorini și Paris

Mulți hotelieri spun că presa este de vină pentru faptul că nu vin turiști pe litoral. Unii au vorbit chiar despre articole de presă „jegoase” la adresa litoralului. Este vorba despre managerul hotelului Nyota din Mamaia Nord, hotel care aparține lui Roman Iustin Fabian, fost consilier municipal PNL, finul omului de afaceri Gabriel Comănescu (detalii AICI).

Declarațiile fără cifre în spate nu fac cât o ceapă degerată. Am ales așadar să comparăm prețurile de la acest hotel de patru stele cu cele din Santorini și Paris. Știu, pare exagerat, Paris e unul din cele mai scumpe orașe din lume. Prețul pe metru pătrat acolo ajunge și la 60.000 de euro. Și totuși, am ales să comparăm.

Perioada aleasă a fost 31 iulie – 2 august, deci două nopți în vârf de sezon, din care una în august, luna când încep concediile în Europa și când prețurile sunt la cel mai înalt nivel. De asemenea, am ales numai hoteluri de 4 stele. Este vorba despre Theoxenia Caldera Hotel, cotat cu 9.00 pe Booking, pentru Santorini. La Paris am optat pentru unul chiar din oraș, nu din periferii. Unul foarte bun, din lanțul Novotel. Am fost cazat acolo.

O cameră dublă la Nyota, mic dejun inclus, pentru două persoane, costă 2.328 de lei, preț nerambursabil, sau 2.450 de lei rambursabil. În Santorini, camera cu preț nerambursabil costă 1.994 de lei. Micul dejun este inclus. În Paris costă 2.335 de lei, cu mic dejun inclus și cu anulare gratuită până pe 23 iulie. Prețul pentru o cameră pe care o puteți anula până pe 31 iulie este de 2.352 de lei, mai mic decât în Mamaia nord.

Mai jos aveți imagini de la hoteluri, dar și printscreen-uri cu prețurile. E adevărat, în Santorini și mai ales în Paris există cazări mult mai scumpe decât în Mamaia.

De precizat că hotelierii de pe litoralul românesc au făcut profituri frumoase anul trecut. Detalii AICI.

Pentru cei care nu înțeleg de ce nu vin turiști, merită menționat că nu numai prețurile foarte mari de pe litoralul românesc îi țin departe, ci și multe alte lucruri, de la calitatea serviciilor la posibilitățile de distracție și, nu în ultimul rând, la aspectul general al stațiunii. Bălăriile, praful și haosul urbanistic din Mamaia nord nu vor putea niciodată să fie mai atractive decât casele albe din Santorini sau atracțiile din Paris, vizitate de milioane de turiști din întreaga lumea. Și când prețul pentru aceste destinații e mai mic decât cel pentru litoralul românesc, de ce să mai vii aici?

Hotelul Nyota
Hotelul Nyota
Hotelul Nyota
Theoxenia Caldera Hotel, Santorini
Theoxenia Caldera Hotel, Santorini
Hotelul Novotel din Paris
Hotelul Novotel din Paris
Hotel Nyota, Mamaia Nord
Hotel Fira, Santorini, Grecia
Hotel Novotel, Paris

Sursă foto: Booking.com, Google Maps
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Polițiștii locali au salvat un ponei care era exploatat în Satul de vacanță

mar iul. 19 , 2022
Primăria Constanța a anunțat, marți, că zilele trecute polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în Satul de Vacanță, în zona de promenadă pe aleea pietonală, un bărbat care efectua „plimbări” cu un ponei, în scop de agrement, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.   Persoanei […]

V-ar putea interesa și: