Cazinoul NU se mai reabilitează. O nouă contestație!

Cazinoul din Constanța nu se va mai reabilita, în ciuda afirmațiilor făcute de Primăria Constanța și premierul Viorica Dăncilă.

La numai câteva ore după ce se anunțase o conferință de presă pe această temă, o asociere de firme al cărei lider este compania Eldiclau SRL a contestat din nou licitația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa.

Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării a explicat că, întrucât societatea Eldiclau a depus respectiva contestaţie privind reabilitarea Cazinoului Constanța atât la Consiliul Național de Soluționare a Contestaţiilor, cât și la Curtea de Apel Constanța, contractul cu firma câştigătoare, în mod evident, nu mai poate fi semnat până la momentul soluționării.

Cu toate acestea, vicepremierul Suciu vine marţi la Constanţa, conform promisiunii inițiale, pentru a prezenta o cronologie a licitației, dar și „din respect pentru constănţeni“. Suciu și-a exprimat regretul pentru turnura pe care au luat-o lucrurile și a spus că este o adevărată bătaie de joc din partea contestatarilor faţă de clădirea-simbol a Constanței, peste care nu mai trebuie să treacă o iarnă fără a se interveni.

E clar, ceva trebuie schimbat în legea achizițiilor.

Au spus-o chiar și cei din PSD Constanța, prin vocea purtătorului de cuvânt, Radu Babuș. Acesta a explicat cum stau lucrurile în SUA, de exemplu, și a mai spus că a încercat să implementeze sistemul și în România, dar că lucrurile s-au împotmolit. Acolo, de exemplu, prima și ultima ofertă din punct de vedere al prețului sunt excluse din start.

Iată ce spune azi după-amiază premierul României.

„După zeci de ani de aşteptare, mâine, unul dintre simbolurile României, Cazinoul din Constanţa va avea garanţia că va fi refăcut. Guvernul nostru a reuşit în ciuda multor contestaţii, să pregătească în detaliu proiectul astfel încât să ne asigurăm că acest obiectiv simbol va fi reabilitat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea i-a cerut vicepremierului Daniel Suciu să meargă la Constanţa pentru a se asigura că acest contract pentru reabilitarea Cazinoului va fi semnat.

„În această noapte, la ora 12:00 expiră şi ultimul pas procedural pentru atribuirea contractului de reabilitare. Domnule vicepremier Suciu, aţi arătat cum trebuie să acţioneze un ministru implicat. Vă rog ca mâine să fiţi la Constanţa şi să vă asiguraţi că acest contract va fi semnat”, a mai transmis Viorica Dăncilă.

Cazinoul a trecut în urmă cu patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci mai multe licitaţii organizate pentru reabilitatea monumentului au fost contestate şi anulate.

Promisiuni asemănătoare erau făcute, în urmă cu câțiva ani, și de Liviu Dragnea.

În noiembrie 2014, Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, promitea reabilitarea în decurs de doi ani.

„Cazinoul trebuie neapărat reabilitat, altfel, în scurt timp, va ajunge o ruină. În luna decembrie începem procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Lucrările de reabilitare şi reconsolidare a Cazinoului încep în primăvara anului viitor şi vor fi finalizate peste doi ani”, declara Liviu Dragnea.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O fată de 15 ani a murit după ce a căzut de la înălțime

Mon Oct 28 , 2019
O fată de 15 ani a murit, luni seară, după ce a căzut de la înălțime, în stațiunea Olimp din Constanța. Fata a căzut de la aproximativ 4 metri înălțime, lângă hotelul Oceanic. Medicii de la Ambulanță au intervenit pentru a acorda primul ajutor. A ajuns și un echipaj SMURD. […]