Cazinoul se pregătește de iarnă

Lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanța au început, luni dimineață.

Vor fi schimbate geamurile sparte sau crăpate, vor fi curățate jgheaburile, iar ornamentele vor fi protejate cu plase speciale.

Adriana Deoanca, inspector în cadrul Primăriei Constanța, a declarat pentru News.ro, că luni dimineaţă au început lucrările de punere în siguranță a Cazinoului. Echipele de muncitori au montat mai întâi un gard pentru a delimita astfel un perimetru de siguranţă în jurul monumentului, iar apoi vor efectua mai multe lucrări, care se vor desfăşura în paralel.

„Vor fi efectuate reparaţii provizorii la învelitoare cu materiale similare cu cele existente, la şarpantă, prinderea chepengurilor de pe acoperiş. De asemenea, vor avea loc lucrări de hidroizolaţii la terase, curăţarea şi reabilitarea burlanelor şi a jgeaburilor, candelabrele vor fi desfăcute şi depozitate în siguranţă, iar geamurile sparte sau crăpate, vor fi securizate. Echipele de muncitori încearcă păstrarea tâmplăriei metalice iniţiale, iar materialele folosite pentru înlocuirea geamurilor vor fi unele translucide pentru a permite pătrunderea luminii naturale în interior. Totodată, ornamentele atât cele din interior, cât şi cele din exterior vor fi protejate cu plase speciale astfel încât să evităm să se mai desprindă de pe faţade. Lucrările vor fi efectuate în paralel”, a afirmat Adriana Deoancă.

Acestea urmează să fie finalizate până pe data de 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că aceste lucrări vor fi realizate în baza unui parteneriat încheiat între municipiu şi o companie, iar primăria nu va cheltui niciun leu pentru acestea.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Cazinoul se pregătește de iarnă

  1. E o chestiune de interes naţional, care presupune specialişti şi fonduri uriaşe. Constanţa e Capitala de Vară a românilor. Toate clădirile monument istoric dintre Cazino şi aliniamentul Casa cu Lei – Vila Suţu trebuie reconstituite printr-un program guvernamental, indiferent ce proprietar le lasă în degradare din lipsă de fonduri sau din calcul imobiliar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Polaris continuă campania „Curățăm Constanța Noastră” în Medeea și CET

Mon Oct 22 , 2018
Astazi, angajatii Polaris M Holding ecologizeaza cartierul Medeea si zona CET. Pe parcursul zilei de azi si in acest weekend s-au intreprins operatiuni curente de curatare si igienizare in urmatoarele locatii: Bd. Tomis, Parc Arheologic, bd. I. C. Bratianu, bd. Ferdinand, str. Traian, str. Varful cu Dor, Piata Tomis III, […]
polaris