Cazul gropii toxice de gunoi de la Năvodari. De ce tac politicienii și oamenii de afaceri?

Litoralul românesc se confruntă cu o problemă existențială. Nu sunt vorbe mari: modul în care funcționează economia (și implicit viața noastră) poate fi schimbat fundamental printr-o decizie uluitoare a Curții Europene a Drepturilor Omului, și anume aceea de a obliga Primăria Năvodari să autorizeze construcția unui depozit de deșeuri toxice în zonă.

Aici vor fi aduse 600 de tone de gunoi ZILNIC. Un vapor pe zi. Imaginați-vă numai câte camioane vor trece. Groapa va avea 15 hectare, umplute până la 42 de metri, cu înălțimea maximă de 95 de metri, cam cât un bloc de 30 de etaje. Turiștii de pe luxoasele plaje din nordul Mamaiei, care vor savura băuturile scumpe de pe șezlongurile exclusiviste, vor avea ”șansa” să vadă această unică groapă de gunoi.
Cine credeți că se va mai înghesui să vină în Năvodari, în vacanță? V-ați lăsa copiii în tabăra de aici, la câțiva kilometri de groapa toxică? Ne garantează cineva că deșeurile nu vor afecta pânza freatică, ne garantează că nu vor ajunge în mare? Va fi alterată calitatea aerului? Sunt prea multe întrebări. Pentru siguranță, eu mi-aș trimite copiii cât mai departe de această zonă.

O întreagă industrie va muri.

Oamenii sunt speriați, viceprimarul Florin Chelaru și angajații primăriei caută soluții, se duc în București, se gândesc, acționează, îi caută pe parlamentari, pe toți parlamentarii, și le înmânează dosare groase în care e vorba de abuzuri incredibile, iar proprietarii de afaceri în domeniul turismului tac. Și printre ei sunt oameni bogați, politicieni influenți. Tac din interes, din lașitate sau din nepăsare? De ce NU ACȚIONEAZĂ?

Mii de oameni, poate zeci de mii, vor ieși în stradă pentru a încerca să oprească realizarea acestei gropi, pe care o numesc o catastrofă pentru oraș. Pensionari, muncitori, elevi, economiști, preoți, asistente, etc. Numai ei mai pot salva litoralul.

Milionarii în euro și politicienii vor profita de pe urma luptei lor, dacă vor avea succes. Dacă nu, litoralul, așa cum îl cunoaștem acum, va dispărea.


 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cazul gropii toxice de gunoi de la Năvodari. De ce tac politicienii și oamenii de afaceri?

  1. CEDO a fost informat pe jumatate: firma italienilor s-a dus acolo si a tipat ca din gura de sarpe ca nesimtitii de romani needucati nu vor sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca. Ce a uitat mai apoi sa spuna firma, este faptul ca acea hotarare s-a bazat pe niste avize obtinute fraudulos folosind un certificat de urbanism emis ILEGAL.
    Drept dovada sta faptul ca acel certificat a fost desfiintat si ca urmare nu se mai poate emite o autorizatie de constructie! Trebuie atacata decizia CEDO prin informarea acesteia cu privire la hotararea judecatoreasca de desfiintare a certificatului de urbanism si de condamnare a celor vinovati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Încă un PSD-ist constănțean reținut de DNA

lun apr. 27 , 2015
Boris Parpală (foto: ziuact.ro) Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcarea a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 27.04.2015, a inculpatului PARPALĂ BORIS, director al Direcţiei pentru Agricultură a județului Constanţa, la data faptelor, cu […]

V-ar putea interesa și: