Cazul Queen Hind. Avea voie să plece nava din port? Ce spune regulamentul porturilor maritime

queen hind
Nava Queen Hind era înclinată de când se afla la cheu

Cât de sigură a fost plecarea navei Queen Hind din portul Midia?

În imaginile de sus, surprinse de pe unul din remorcherele care trăgea nava de la cheu, se vede că aceasta era înclinată serios.

Momentul plecării de la cheu

Regulamentul portuar al porturilor maritime românești aflate în administrarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, care are nr. 31732 și este elaborat în 26 decembrie 2012, prevede clar în ce condiții se poate face plecare navelor.

În el se spune fără echivoc:

„Se interzice plecarea navelor din port atunci când nava, echipamentele și echipajul nu îndeplinesc condițiile cerute de siguranța navigației sau dacă există o solicitare justificată de reținere a navei”.

Extras din regulamentul porturilor maritime elaborat de CNAPMC

Nava a plecat înclinată și, la o distanță relativ mică, într-o curbă, s-a înclinat, așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos, surprinse de pe un remorcher.


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Connecting Opera - concert caritabil în Constanța

Mon Nov 25 , 2019
Dirijorul Ionuț Pascupropune publicului un spectacol memorabil, conceput ca punte între generații: corul de copii al Operei Naționale București va cânta alături de corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și de cei șase soliști ai serii: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici […]