Cazuri de coronavirus la Medstar General Hospital. Ce spune conducerea instituției

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
medstar

În ultimele ore, au apărut mai multe informații referitoare la depistarea mai multor angajați MEDSTAR General Hospital infectați cu virusul SARS-COV2.

Pentru a lămuri lucrurile, conducere instituției sanitare – una dintre cele mai bine cotate din județul Constanța – a făcut următoarele precizări:

„Primii angajați depistați pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenți medicali și infirmiere din Secția chirurgie și Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate și aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecție și asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcția de Sănătate Publică.

De asemenea, a fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalți angajați care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiția de “contact direct” sau “contact apropiat” față de cazurile confirmate.

Conducerea spitalului a fost în permanentă legătură cu reprezentanții DSPJ Constanța și a oferit toate informațiile solicitate în timpul desfășurării anchetei.

Dorim să precizăm că doar cele două sectoare ale spitalului sunt afectate. Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcționale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecție care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajații spitalului, așa cum prevăd și normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de față, toate consultațiile și investigațiile se desfășoară conform planificărilor existente.

Încă de la debutul pandemiei, s-au aplicat toate măsurile de protecție impuse și, în continuare, vom depune toate eforturile pentru asigurarea unui act medical de calitate, în condiții de maximă siguranță, atât pentru pacienți, cât și pentru personal.”

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în rândul personalului medical din Constanța!

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.