CCINA Constanța are locuri de parcare gratuite de la Primărie, dar vrea și bani mai mulți de la ea

Locurile de parcare ale CCINA, obținute gratuit, sunt blocate în weekend, astfel încât constănțenii care locuiesc în zonă să nu le poată folosit (foto: Constanța 100%, 21 septembrie 2019)

CCINA Constanța beneficiază, de opt ani, de 12 locuri de parcare gratuite de la Primărie, dar vrea și bani mai mulți de la primărie.

Consilierii locali municipali vor supune la vot, în ședința de la sfârșitul lunii, majorarea contribuției pe care Municipiului Constanta o achită ca membru al Camerei de Comerț, Industrie, Navigatie și Agricultură Constanța. În prezent este de 4.000 de lei pe an, suma propusă este de 5.000 de lei pe an.

Contribuția financiară anuală a Municipiului Constanța, în calitate de membru al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie și Agricultură Constanța, în cadrul categoriei membri colectivi – nivelul 5, este în cuantum de 5000 lei și se realizează din bugetul local, în limita alocațiilor bugetare aprobate cu această destinație.

Municipiul Constanța a devenit membru al CCINA prin Hotărârea Consiliului Local nr. 76/201, în cadrul categoriei „membri colectivi”, nivelul 5, în vederea consolidarii parteneriatului public-privat pentru creșterea competitivitatii economice a comunității de afaceri și a dezvoltării economice locale.

Conform Statutului CCINA Constanta, pentru a beneficia de facilitățile oferite în calitate de membru al Camerei, respectiv de a beneficia de consultanță pentru realizarea unor studii social-economice, cercetari sociologice, strategii pentru dezvoltarea locală, servicii de mediere a muncii, asistență pentru scrierea și implementarea proiectelor cu finantare nerambursabilă, consultanță comercială, juridică și financiară, precum și de alte gratuităti și reduceri cu privire la serviciile oferite, este necesara achitarea cotizatiei anuale. Conform înștiintarii primite de la CCINA, cotizația anuală pentru membrii nivelului 5 a fost majorată în anul 2019 de la 4000 lei la 5000 lei.

Proiectul este inițiat de primarul Decebal Făgădău.

CCINA Constanța are 12 locuri de parcare gratuite, pe care le ține goale și blocate în weekend, deși în zonă este o criză acută de spații disponibile.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a primit cele 12 locuri de parcare, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe strada Soveja, gratuit de la Primăria Constanța, în 2011, prin votul tuturor consilierilor locali. Pe atunci, instituția era condusă de Mihai Draban, ca și acum (între timp a ajuns și președintele Camerei de Comerț a României), Constanța era condusă de Radu Mazăre, iar consiliul local era controlat de PSD.

Atribuirea locurilor s-a făcut acum un 8 ani, adică pe 23 septembrie 2011.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt foarte supărați, pentru că o parte din aceste locuri sunt blocate cu lanțul inclusiv la final de săptămână, când nimeni nu lucrează la CCINA Constanța. În acest weekend, am făcut câteva poze în zonă: parcarea de pe Soveja era blocată cu un lanț, deși era parcată numai o singură mașină. Locurile de parcare de pe Lăpușneanu aveau opritoarele ridicate. Am căutat un loc liber în zonă, nu era nimic disponibil pe o rază de câteva sute de metri. Pe partea opusă, unde localnicii își mai lăsau mașinile, primăria a montat stâlpișori.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce a făcut ISU Dobrogea în vara lui 2019

mar sept. 24 , 2019
ISU Dobrogea și-a prezentat, azi, bilanțul verii 2019. Potrivit instituției, peste de 400 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de […]

V-ar putea interesa și: