CCINA Constanța a obținut locuri de parcare GRATUIT, pe care le ține goale și blocate în weekend

Un constănțean care vrea să folosească bancomatul BRD a parcat pe prima bandă de mers. Locurile de parcare pe care CCINA le deține chiar pe bulevard, fără să plătească nimic, nu pot fi folosite, pentru că plăcuțele sunt ridicate (foto: Constanța 100%, 21 septembrie 2019)

CCINA Constanța are 12 locuri de parcare gratuite, pe care le ține goale și blocate în weekend, deși în zonă este o criză acută de spații disponibile.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a primit cele 12 locuri de parcare, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe strada Soveja, gratuit de la Primăria Constanța, în 2011, prin votul tuturor consilierilor locali. Pe atunci, instituția era condusă de Mihai Draban, ca și acum (între timp a ajuns și președintele Camerei de Comerț a României), Constanța era condusă de Radu Mazăre, iar consiliul local era controlat de PSD.

Atribuirea locurilor s-a făcut fix acum un 8 ani, adică pe 23 septembrie 2011.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt foarte supărați, pentru că o parte din aceste locuri sunt blocate cu lanțul inclusiv la final de săptămână, când nimeni nu lucrează la CCINA Constanța. În acest weekend, am făcut câteva poze în zonă: parcarea de pe Soveja era blocată cu un lanț, deși era parcată numai o singură mașină. Locurile de parcare de pe Lăpușneanu aveau opritoarele ridicate. Am căutat un loc liber în zonă, nu era nimic disponibil pe o rază de câteva sute de metri. Pe partea opusă, unde localnicii își mai lăsau mașinile, primăria a montat stâlpișori.

Parcarea CCINA de pe strada Soveja, blocată cu lanțul (foto: Constanța 100%, 21 septembrie 2019)
Toate plăcuțele locurilor de parcare ale CCINA de pe bd. Alexandru Lăpușneanu sunt ridicate. Pe o rază de câteva sute de metri nu am găsit niciun loc liber (foto: Constanța 100%, 21 septembrie 2019)

Reprezentanții instituției au declarat că au nevoie de aceste locuri pentru delegațiile oficiale, dar și pentru angajați. Aceștia vin cu mașina la serviciu, deși sediul se află în imediata apropiere a mijloacelor de transport în comun, și trebuie să parcheze undeva. Tot ei au declarat, pentru ConstantaFinanciara.ro, că au fost zile în care nu au pus lanțul, dar unii șoferi și-au parcat acolo mașinile cu zilele.

CCINA Constanța este o organizaţie autonomă, cu personalitate juridică, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri, în raport cu autoritățile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate. Ea efectuează însă și activități economice sau financiare. De fapt, în anul 2018, 31 de angajați se ocupat de aceste activități care aduc profit și numai 8 de activitățile fără scop patrimonial.

Așa se face că CCINA Constanța a raportat, în anul 2018, venituri totale de 7.717.490 lei și a avut un excedent de 16.756 lei.

Am spus-o în trecut, o repetăm:

Orice consilier local din Constanța poate iniția un proiect de hotărâre prin care poate să restrângă numărul locurilor de parcare, de la 12 la 4, de exemplu, care să fie folosite numai pentru delegații oficiale. Poate, de asemenea, să impună plata unei sume pentru ocuparea domeniului public. CCINA are bani, are de unde să plătească. Sau poate chiar să ceară anularea hotărârii prin care CCINA beneficiază de aceste locuri. Angajații pot parca și puțin mai departe de instituție, la fel și puținele delegații oficiale care ajung acolo. E chiar mai bine așa, vor ajunge să cunoască mai bine orașul și realitățile sale.

Iată cine face parte din Colegiul de Conducere al CCINA Constanța.

NumeFuncţiaSocietatea reprezentată
Mihai DarabanPreşedinteHistria Shipmanagement SRL
Florin CârstoceaVicepreşedinte
Secţiunea
Comerţ – Turism – Servicii
Rig Service SA
Director general
Radu RusenVicepreşedinte
Secţiunea
Industrie – Construcţii
Şantierul Naval Constanţa SA
Director General
Fotini TeodorescuVicepreşedinte
Secţiunea
Agricultură – Industrie Alimentară
Dobrogea Grup SA
Preşedintele CA
Andrian Sirojea MiheiVicepreşedinte
Secţiunea
Transporturi – Navigaţie
Carmar Shipping
Preşedinte
 MembruCOMAT Constanţa SA

Ciprian PopescuMembruDanubius Travel SRL
Administrator
Virgil Lixandru Membru Euro Vial Lighting SRL
Director General
Iancu Adrian StavrosituMembruInterfinbrok Corporation SA
Director general
Alexandru NicolcioiuMembruRompetrol Rafinare SA
Vicepreşedinte CA
Elena CorniciucMembru Aliment Murfatlar SRL
Director general
Gheorghe AlbuMembruNostalgic SRL
Director
Raluca DarabanMembruConstanţa South Container
Terminal
Director Comercial, Administrator

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mangalia: parcări de reședință în locul fostelor garaje

Mon Sep 23 , 2019
Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele lucrări în teren se execută, în prezent, în zona dintre Casa Tineretului și Gară, unde vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare, urmând ca acestea să fie atribuite locatarilor din zonă. Intervențiile […]