Ce acte sunt necesare pentru un pașaport nou

acte necesare pașaport nou

Completare 8 mai 2020. EXCLUSIV Serviciul Pașapoarte din Constanța își schimbă sediul

Dacă trebuie să îți schimbi pașaportul sau să-ți faci unul pentru prima dată, e nevoie de puțin timp și de ceva bani. Veste bună este că, față de anii trecuți, procedura este puțin mai simplă.

Principala noutate, de câteva luni bune, este programarea online. Când mi-am schimbat eu pașaportul, în februarie 2019, în Constanța existau trei ghișee, din care două erau dedicate celor care se programau online și numai unul celor care veneau direct.

Puteți să vă programați online dacă dați click AICI. Se deschide site-ul epasapoarte.ro, introduceți datele, ziua și ora la care vreți să mergeți. Veți primi un email, la destinatar va apărea „Programări pașapoarte”. Atenție, trebuie să îl deschideți și să confirmați rezervarea. Am ajuns cu circa 15 minute mai devreme, am așteptat circa cinci și am intrat, pentru că nu mai era nimeni. La ghișeul unde nu era nevoie de programări erau circa 15 persoane, deci o coadă care ar fi durat aproape o oră, după un calcul sumar.

Programarea este primul pas. Al doilea este plata contravalorii pașaportului. Puteți plăti în mai multe moduri. Eu am optat pentru plata la un ghișeu al CEC, e aproape de sediul Prefecturii, acolo unde trebuie să mergeți pentru pașapoarte (la subsol, se intră pe la Consiliul Județean). Nu era coadă. Se poate plăti și online, dar trebuie să fiți siguri că plata va fi procesată până ajungeți la ghișeu, dar și la trezorerie sau prin mandat poștal. Tariful pentru un pașaport simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani și de 234 de lei pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani. Vestea bună este că la cei peste 18 ani, valabilitatea este de 10 ani. Pentru pașaportul simplu temporar tariful este 96 lei, indiferent de vârstă.

Când ajungeți la ghișeu trebuie să aveți dovada plății și cartea de identitate. Dacă vreți pașaport pentru copii, trebuie să fie și acesta, în persoană, soțul/soția sau acte care să ateste starea maritală. E nevoie și de certificatul de naștere în original al copilului. În cazul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare pentru minorii sub 14 ani, alături de documentele necesare, se pot depune 2 fotografii (3,5 x 4,5), fără a fi obligatorie prezenţa minorului la ghișeu. Este nevoie și de pașaportul vechi, pentru cei care au avut.

Cam asta e tot. Un funcționar vă face poze, vă ia amprente și vă pune să semnați. Nu completați nicio hârtie.

Pașaportul vine în 10 zile și se ridică tot de la Prefectură, tot cu cartea de identitate și cu certificatul de naștere în original, pentru copii.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni și se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, dar trebuie îndeplinite mai multe condiții.

Program de lucru, în Constanța:

Primiri cereriEliberări paşapoarteAudienţe
L08:30 – 16:3008:30 – 16:30
M08:30 – 18:3008:30 – 18:30
M08:30 – 16:3008:30 – 16:3013:00
J08:30 – 16:3008:30 – 16:30
V08:30 – 16:3008:30 – 16:30

Alte detalii de care ați putea avea nevoie găsiți pe site-ul epasapoarte.ro.
Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Ce acte sunt necesare pentru un pașaport nou

  1. Doresc programare pentru eliberarea pasaport GAGA TUCA si GAGA TASCU pentru luna martie 2022 intre orele 08.OO – 12.00

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O școală din Constanța a rămas fără apă

vin feb. 22 , 2019
RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 22 februarie 2019, în intervalul orar 09,30- 13,30. Motivul îl reprezintă executarea lucrărilor de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 80 mm, de pe bulevardul Tomis 151, din municipiul Constanța, R Sunt afectați de lipsa apei […]
raja

V-ar putea interesa și: